Slovenija
7115 ogledov

V Zgornji Radovni zjutraj zabeležili izjemen skok temperature

Termometer
Izjemen skok temperature v zelo kratkem času.

Danes zjutraj so vremenoslovci Agencije RS za okolje na vremenski postaji v Zgornji Radovni zabeležili izjemen skok temperature v zelo kratkem času.

V zgolj petih minutah in dvajsetih sekundah se je temperatura zaradi severnega vetra povzpela za 7,8 stopinj Celzija, prav tako se je izrazito znižala relativna vlažnost - z 80 na 49 %, so sporočili.

Kakšno vreme pa nas čaka za konec tedna?

Kot napovedujejo prognostiki, bo danes ponoči še precej jasno, veter se bo polegel. Proti jutru pa se bo od severozahoda pooblačilo. Precej hladno bo, saj bodo najnižje jutranje temperature od -9 do -2, ob morju okoli 0 °C.

Vreme 29. 1. | Avtor: Arso/meteo.si Arso/meteo.si

Dopoldan bo pretežno oblačno, popoldan pa se bo predvsem na zahodu in severozahodu oblačnost tanjšala. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do 10 °C.

Tudi v nedeljo kakšnih večjih vremenskih pretresov ni pričakovati. Po napovedi Agencije RS za okolje bo na severovzhodu sprva še pretežno oblačno, dopoldne se bo razjasnilo. Drugod pa bo precej jasno.

Vreme 30. 1. | Avtor: Arso/meteo.si Arso/meteo.si

Kaj nas čaka v naslednjem tednu, pa si lahko preberete v članku Srednjeročna napoved: Nad nas prihaja azorski anticiklon, kaj prinaša?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.