Slovenija
1241 ogledov

Vandali polomili mlada drevesa v sadovnjaku

Poškodovana drevesa v sadovnjaku ob Vojkovi cesti
1/2
MOL
Polomljenih novih 54 mladih sadnih dreves - tokrat v sadovnjaku ob Vojkovi cesti!

"Polomljenih novih 54 mladih sadnih dreves - tokrat v sadovnjaku ob Vojkovi cesti!" je Mestna občina Ljubljana objavila na Facebooku. Od leta 2014 beležijo že več kot 150 primerov namernega uničenja dreves, skupaj so vandali z uničevanjem dreves ustvarili več kot sto tisoč evrov škode.

"V Ljubljani imamo (ali smo imeli) javni sadovnjak že na petih lokacijah, kjer smo lani in letos posadili skoraj 500 sadnih dreves. A žal se številnim sadikam zaradi vandalizma sploh ni uspelo razrasti. Posebej nas žalosti, da storilci ne prepoznavajo pomena dreves za mestno okolje, pri sadnem drevju pa tudi ne dodatne koristi, ki jih imajo za občane – čez nekaj let bi si namreč lahko z drevesa, če ga ne bi polomili, sami nabrali sadež," so še zapisali na Mestni občini Ljubljana, kjer so pred dnevi in tudi danes pozvali občanke in občane, naj policiji sporočite vse koristne informacije.

"Če ste bili ali boste priča takšnim dogodkom, prosimo, da o tem obvestite policijo," še prosijo. 

Tarča nepridipravov so velikokrat tudi fotografske razstave na Jakopičevem sprehajališču in ob bregu Ljubljanice v Trnovem. Kljub namestitvi varnostnih kamer je v povprečju galerija tarča vandalizma enkrat mesečno. Število pa se še povečuje, lani so tako zabeležili štiri napade, letos pa že enajst.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 09:58 01.december 2017.

    Kakšni vandali ! To je dobro načrtovano delo z željo po odmevnosti in obešanjem krivde določeni skupini ! Vandali niso tako dosledni .