Slovenija
6725 ogledov

Varuh: "Klici o agresivnih partnerjih in sosedih eskalirali"

Peter Svetina Saša Despot javna predstavitev kandidata za varuha človekovih pravic RS Petra Svetine
Varuh opozarja na tektonske premike v naši družbi, ki nas bodo lahko zelo ovirali, ko bo bolezni konec.

Varuh človekovih pravic Peter Svetina je na sinočnjih Odmevih TV Slovenija opozoril, da tako kot policija tudi sami opažajo velike spremembe v družbi. Tako je povedal, da se je število klicev in raznih sporočil, s katerimi se ljudje v zadnjih dneh obračajo na njegov urad, izjemno povečalo. 

"Ljudje imajo mnogo vprašanj, ogromno je tudi oseb, ki so v stiski in ki se srečujejo z agresijami partnerjev, sosedov. To je eskaliralo v zadnjem času."

"Očitno v odnosih prihaja do tektonskih premikov, postajamo drug do drugega sovražni in sumničavi."

Peter Svetina, varuh človekovih pravic

Svetina je pozval k zavedanju, kaj se dogaja. "Očitno v odnosih prihaja do tektonskih premikov, postajamo drug do drugega sovražni in sumničavi. Gre za posledico tega, da smo se srečali z nečim novim, da je nekaj nevidnega, ki nas straši in ne vemo, kako se mu ubraniti. To ustvarja napetost, ki jo bo težko obvladovati."

RTV Slovenija Slovenija Napadli novinarje RTV Slovenija

Varuh je vse državljane pozval k strpnosti z besedami: "Če bomo strpni, če bomo človek človeku in če bomo skupaj zdržali to bolezen, potem bomo lahko nadaljevali skupaj in lažje."

dezurni@zurna24.si

Komentarjev 9
  • Avatar karjola
    karjola 10:10 02.april 2020.

    Avtor članka, moja učiteljica slovneščine bi ti dala cvek ker ne uporabljaš slovenščine. Recimo beseda eskalacija ima lepo besedo v slovenščini= stopnjevanje ...

  • stromar 19:40 01.april 2020.

    VČP pejd nazaj spat, ni še konec zime

  • 31d2cb75bba7a057b2d837348db07ecb8f4a128c 14:24 01.april 2020.

    ljudem se utrga, ko so zaprti zaradi korone chan, normalno, kaj pa čakate. meni je tudi ena stara cimbara rekla vse mogoče, ker nisem na cesti nosil maske. ona pa vsa pametna, kako da oni papirček, ki ga sigurno nosi ...prikaži več že 2 tedna, pomaga. vse skupaj je ena komedija 🤡🌎