Slovenija
31321 ogledov

Več kot 66 tisoč ljudi bo denar od države dobilo prej

denar bankovci štetje denarja
Nakazilo bodo prejeli že jutri, medtem ko bodo morali drugi čakati do konca meseca.

Dohodninski zavezanci, ki so uveljavljali olajšavo za vzdrževane družinske člane elektronsko prek sistema eDavki, bodo prejeli vračilo dohodnine že jutri. Drugi bodo morali na nakazilo počakati najkasneje do konca meseca.

Nakazilo bodo dobili tisti, ki so informativni izračun prejeli v začetku junija v drugem svežnju, se nanj niso pritožili in za katere je informativni izračun pokazal, da so upravičeni do vračila.

Skupaj je bilo v drugem svežnju 354.531 informativnih izračunov z vračili, povprečni znesek vračila je kar 582 evrov. Predčasno bo tako denar dobilo nakazan skoraj 20 odstotkov upravičencev.

Vračilo bo izvedeno pod pogojem, da zavezanec ni vložil ugovora zoper informativni izračun dohodnine (v tem primeru informativni izračun dohodnine ne velja kot odločba in posledično ni izvršilnega naslova za vračilo) in da se mu vračilo ni pobotalo z morebitnimi drugimi zapadlimi obveznostim.

dezurni@zurnal24

Komentarjev 4
  • goran12 08:57 18.julij 2019.

    "Dohodninski zavezanci, ki so uveljavljali olajšavo za vzdrževane družinske člane elektronsko prek sistema eDavki, bodo prejeli vračilo dohodnine že jutri."

  • Janez_53 08:37 18.julij 2019.

    Ni mi jasno, o kakšnih "izbrancih" bluzi avtor članka! Očitno človek izkoristi vsako priložnost, da ustvarja nezadovoljstvo pri ljudeh! In ni mu mar, če je to upravičeno ali ne!

  • Avatar Saliktarra
    Saliktarra 00:58 18.julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com