Slovenija
8272 ogledov

Velika sprememba v Lidlu

Lidl Gregor Katič
Iz Lidla Slovenija so sporočili česa v njihovih trgovinah ne boste mogli več početi.

Lidl od 1. junija dalje na blagajnah ne bo več ponujal plastičnih vrečk. Namesto tega bodo kupci lahko izbrali papirnato ali bombažno vrečko, še naprej bodo ponujali tudi trajne vrečke, izdelane iz reciklirane plastike, ter vrečke za zagotavljanje hladilne verige, so sporočili iz Lidla Slovenija.

"Z umikom navadnih plastičnih vrečk iz prodaje želimo dodati kamen v mozaiku trajnega zmanjšanja potrošnje plastičnih nosilnih vrečk, obenem pa kupcem ponuditi trajnostno alternativo," je poudaril generalni direktor Lidla Slovenija Gregor Kosi.

Dolgoročni načrt

V Lidlu napovedujejo tudi, da bodo do leta 2025 zmanjšali uporabo plastičnih materialov v poslovanju za 20 odstotkov. Do istega leta naj bi bila vsa embalaža izdelkov Lidlovih blagovnih znamk narejena iz plastičnih materialov, ki jih bo možno 100-odstotno reciklirati, obnoviti ali ponovno uporabiti.

Dodali so še, da bodo okolju prijazne rešitve na področju embalaže iskali v sodelovanju z dobavitelji.

Slovenska vlada je sicer že lani sprejela spremembo uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo, s katero želi trajno zmanjšati potrošnjo lahkih plastičnih nosilnih vrečk. V Sloveniji bodo tako s 1. januarjem 2019 na vseh prodajnih mestih blaga ali izdelkov prepovedane brezplačne plastične nosilne vrečke ne glede na debelino njihove stene.

Iz vseh ukrepov so v skladu z evropsko direktivo izvzete zelo lahke plastične nosilne vrečke, ki so namenjene za primarno embalažo svežih živil, ki niso predpakirana.

Komentarjev 6
 • McClain 10:21 03.april 2018.

  daj, daj, raje bi ne kupovali od proizvajalcev, ki zavijajo v en polivinil še blister, kjer so posamično zavite še vsaka rolada posebej, recimo, z vsemi E-ji vred. Lidl je poln akih norih embalaž, kot vsi drugi.

 • mph 13:50 02.april 2018.

  Kje pa so "krompirjeve" biorazgradljive vrečke, ki jih je možno uporabiti za bio smeti? Poglejte si malo raje v tujini, pa Spar jih ima že dolgo.

 • Avatar krojac
  krojac 13:26 02.april 2018.

  Mene ne bo več v Lidlu,kupujem samo tam kjer mi ponudijo brezplačno polivinilasto vrečko.