Slovenija
6 ogledov

Velikonočni fiasko na Obali

ivica jačmenjak Suzana Kos
Portorož. Gostov za petino manj kot lani.

Kljub pričakovanjem o praktično povsem zasedenih hotelih je bilo gostov skoraj za petino manj kot lani.

“Trideset let sem že gostinec in lahko povem, da moramo zadnja leta res delati na osebnem stiku z gosti; tako poskušamo doseči, da bi se k nam vračali. Večinoma prihajajo domači gostje, Italijanov, ki so bili pri nas nekoč glavni gurmani, pa ni več že kakšni dve leti. Redkokdaj pridejo zares petični gostje, na primer Rusi, ki res ne gledajo na denar. Naši pa naročajo predvsem kalamare in pice ter na osebo porabijo večinoma od 15 do 20 evrov, redkokdaj več,” razlaga Ivica Jačmenjak.

Slabo vreme je zdesetkalo tako hotelske kot enodnevne obiskovalce, ki so na Obalo v večjem številu prišli le včeraj.

Domačih gostov za vzorec

Velikonočni prazniki so bili za portoroške gostince in hotelirje tako precej slabši od pričakovanj; čeprav so še pred dnevi napovedovali, da bodo hoteli polni, je bilo gostov v primerjavi z istim obdobjem lani za kar 19 odstotkov manj. Hoteli so bili zasedeni manj kot 80-odstotno. Prevladovali so tuji gostje, domačih je bilo le osem odstotkov.

Za letošnje velikonočne praznike je sicer potovalo devet milijonov Italijanov, a v tujino se jih je odpravila le desetina. Se pa v Portorož vračajo nemški gostje – lani jih je bilo za 18 odstotkov več kot leto prej.

Komentarjev 11
  • Zmajcek 01:09 12.april 2012.

    Na zalost vseh je ta izjava g.Jačmenjak realna. Ne spadajo pa vsi v isti koš. Tako zvani ''žabari'' pridejo v Portorož, da se nato pohvalijo svojim sokrajanom da so se ga v Portorozu nazrli, da so jedli nevem kaksne ribe ...prikaži več in pili nevem kaksna vina, a resnica je da cela druzina pride na 1 pico in nekaj kozarcev navadne vode ''iz pipe''. Res je kriza je, ampak zato obstaja Lidel, kupiste si mortadelo i liter alpskega mleka ter se zakampirate na črnem kalu in imeli boste izvrsten pogled na morje, mimo rampe z 10€ v zepu pa niti ne hodite.

  • Sam Pejmo 23:45 10.april 2012.

    ta model ni normaln.. pizda, dons za benz do morja kumi napraskaš, g.Jačmenjak pa joka, da mu domači ''samo jadne pizze in kurčeve kalamare jedoči'' obiskovalci (beri: klošarji) pustijo od 15-20 eur na osebo v oštariji?!! od zdej naprej, grem ...prikaži več na obali v obalni mercator na 1 ta velko žemljo pa 7 dek poli! sit bom lih tko. heh

  • drmr1980 19:27 10.april 2012.

    Portorož dva tedna nazaj....pridem v oštarijo, naročim pico,.....natakar meni: šta češ popiti?OK, sicer sem srb, ampak :-0eno radensko prosim....model odkoraka pa momlja: uf Slovenci škrti mamu jim....!!!!Halo!!! Se ustanem, mu jebem vse po spisku ...prikaži več in grem!In to je Portorož...Hvala....odjebite!