Slovenija
22 ogledov

Velov prevzel posle Pojbiča

Franc Pojbič Saša Despot
Novi v. d. direktorja Agencije RS za varnost prometa (AVP) Igor Velov je na današnji primopredaji prevzel naloge od prejšnjega vodje agencije Franca Pojbiča.

Med prednostnimi nalogami prihodnjega dela je Velov izpostavil finančno stabilnost agencije, stabilno delovno okolje in sodelovanje z vsemi deležniki, odgovornimi za varnost v cestnem prometu.

Velov je ob primopredaji poslov ocenil, da mu bosta največ časa in energije vzeli zlasti stabilizacija delovnega okolja v agenciji in sanacija njenega finančnega stanja. Po njegovih besedah namreč v blagajni agencije glede na načrtovane stroške letos manjka 200.000 evrov. Zato si bo Velov prizadeval, da bi finančne vire agencija iskala tudi iz virov izven proračuna.

Velov zagovorna digitalizacijo teoretičnih delov

Za cilj si je Velov med drugim postavil tudi izboljšanje sistema usposabljanja kandidatov za vožnjo, pri čemer tudi sam zagovarja skorajšnjo digitalizacijo teoretičnih delov vozniških izpitov. Prizadeval pa si bo tudi za izdatnejše sodelovanje vseh deležnikov, pristojnih oz. odgovornih za varnost v cestnem prometu, torej tudi civilne družbe in medijev.

Tudi na današnji novinarski konferenci pa se nekdanji v. d. direktorja agencije Pojbič in predsednik sveta AVP Bojan Žlender nista mogla izogniti nesoglasjem okoli zakonitosti sklepov sveta agencije, po katerih je bil na položaj vodje agencije 14. avgusta imenovan Velov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.