Slovenija
15834 ogledov

Video: Vozniku tovornjaka se ni sanjalo, kaj se bo zgodilo

Tovornjak se zaleti v železniški nadvoz na cesti Podpeč - Notranje Gorice Reddit.com
Voznik tovornjaka je silovito trčil v železniški nadvoz na cesti Podpeč – Notranje Gorice. Nesrečo je posnel voznik za tovornjakom, ki je očitno že pričakoval, kaj se bo zgodilo.

"No, pa da vidimo, če bo tole šlo ali bo pa še enkrat cesta zaprta," je dejal, medtem ko so se približevali nadvozu na nato dodal še: "Mojster, tole pa ni variante." Tik pred nesrečo je začel še hupati, da bi voznika tovornjaka opozoril na nevarnost, a se je, dokler ni počilo, ni zavedal.

"Zaradi obnovitvenih del na mostu je most nižji kot prej. Prej je bila omejitev višine na prometnem znaku 3,9 metra, so se pa tudi štirimetrski tovornjaki vozili spodaj in je šlo. Zdaj je znak, se mi zdi, da je višina 3,5 metra. Zelo verjento se je redno vozil tukaj in ni niti opazil novih znakov," nam je povedal voznik tovornjaka, ki pozna to cesto. 

Cesta bo jutri popolnoma zaprta med 6. in 22. uro, a kolikor nam je znano, zaradi prenove železniške proge in ne zaradi poškodb, ki so nastale zaradi trčenja tovornjaka v železniški nadvoz.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • matej55 22:19 09.december 2022.

    Kaznovati snemalca, ki ni pravočasno opozoril na nevarnost.

  • Gandi123 18:44 09.december 2022.

    Pametnjakoviča ki je snemal, bi bilo treba kaznovati. To nesrečo bi lahko preprečil. Njemu je pa važneje, da snema!