Slovenija
1805 ogledov

Vikend. Kje bo največ sonca?

Nevihtni oblaki
Brez padavin ta konec tedna ne bo šlo, a namakalo nas ne bo ves čas in ne povsod.

"Danes bo v zahodnih krajih pretežno oblačno in večinoma suho. Drugod bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo, pogosteje in nekoliko izraziteje pa v vzhodnih krajih. Popoldne bo dež slabel in zvečer večinoma ponehal. Pihal bo severozahodni do severni veter," napovedujejo meteorologi z Arsa. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 21, na Primorskem do 25 stopinj Celzija.

Jutri bo na vzhodu spremenljivo do pretežno oblačno, tam se bodo že sredi dopoldneva začele pojavljati krajevne plohe. Drugod bo po deloma jasnem jutru spremenljivo oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte. Na Primorskem jih večinoma ne bo. Ponekod bo pihal veter severnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, ob morju okoli 18, najvišje dnevne od 23 do 29 stopinj Celzija.

"V soboto bo spremenljivo oblačno. Kakšna ploha bo lahko že dopoldne, predvsem pa se bodo pojavljale sredi dneva in popoldne, ko bodo tudi posamezne nevihte. Še malo topleje bo. V notranjosti Slovenije bo pihal severovzhodnik," napoved za prvi dan vikenda podajajo na Arsu.

Dodajajo, da bo v nedeljo na vzhodu dokaj jasno, na zahodu pa sprva bolj oblačno, sredi dneva pa se bo zjasnilo. Prehodno bo spet nekoliko hladneje.

Vreme | Avtor:

Napoved od 1. do 6. julija

"V noči na nedeljo nas bo dosegla oslabljena hladna fronta. Od nedelje do torka se bo nad našimi kraji krepilo območje visokega zračnega tlaka, v drugi polovici prihodnjega tedna pa kaže, da nas bo od zahoda dosegla nova vremenska motnja," vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

V noči na nedeljo so po državi prehodno možne rahle padavine. V nedeljo in ponedeljek je verjetnost za plohe in nevihte zelo majhna, nato pa se možnost za nastanek ploh ali neviht znova poveča. V nedeljo bodo temperature prehodno nižje, sledili pa bodo vse bolj topli dnevi, s temperaturami blizu 30 stopinj Celzija.

morje klop vreme obala Slovenija Kaj kaže najnovejša napoved za julij in avgust? Vodna tromba Vreme Slovenija Pri nas sneg, na Jadranu pa ena tromba za drugo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.