Slovenija
35247 ogledov

Kaj kaže najnovejša napoved za julij in avgust?

morje klop vreme obala
Poletje se je začelo, a poletnih temperatur še ni. Kako kaže?

Zaradi ne prav tipičnega vremena za ta letni čas, predvsem temperature prej spominjajo na septembrske kot poletne, se mnogi sprašujejo, kakšna bosta julij in avgust. Snovalci vremenskega portala Ciklon.si so pripravili napoved na osnovi ameriškega modela CFSv2 za julij in avgust. 

"V mesecu juliju se stanje glede na junij ne bo bistveno spremenilo, večji del Evrope bo v območju visokega zračnega pritiska s središčem nad Škotsko, negativne anomalije geopotencialnih višin pa naj bi bile na območju jugovzhodne Evrope," napovedujejo. "Slovenija bo na vzhodnem robu, zato bomo pod vplivom večinoma severnih do severovzhodnih vetrov. Najbolj vroče vreme naj bi imeli v zahodnem in osrednjem delu Evrope, anomalije bodo tako tudi pri nas stopinjo do dve nad dolgoletnim povprečjem 1981-2010." Julija naj bi se tako kot junija nad naše kraje zgrinjala višinska jedra hladnega zraka iznad severnega dela Atlantika. Na jugu Evrope bo največ padavin, daljših vročinskih valov pa pri nas ne pričakujejo. 

Vodna tromba Vreme Slovenija Pri nas sneg, na Jadranu pa ena tromba za drugo

"V mesecu avgustu naj bi imeli dve izraziti polji visokega zračnega pritiska, ena nad Islandijo, drugo na področju zahodne Rusije. Negativne anomalije gepotencialnih višin pa naj bi bile na področju Sredozemlja. Največ padavin naj bi padlo na območju Južne Evrope. Pri nas bo padavin manj kot v juliju, nekje v skladu z dolgoletnim povprečjem. Avgust bo pri nas nekoliko hladnejši kot julij, vseeno pa bo verjetno do stopinjo topleje glede na 1981-2010," pravijo. Hladnejše vreme naj bi izkusili na območju Pirenejskega polotoka. 

Nevihta | Avtor: Profimedia Profimedia

Kako bo prihodnje dni?

Nekoliko hladnejšim dnevom se še ne bomo mogli izogniti. Jutri bo prevladovalo oblačno vreme z občasnim dežjem. Največ padavin bo v vzhodnih krajih. Na Primorskem bo večinoma suho s krajšimi obdobji sončnega vremena. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 20 stopinj Celzija, na Primorskem do 25 stopinj Celzija, napoveduje agencija za okolje. 

V petek in soboto bo spremenljivo oblačno, s plohami in posameznimi nevihtami v popoldanskem času. Nekoliko topleje bo. V nedeljo bo na vzhodu dokaj jasno, na zahodu pa bo sprva bolj oblačno z možnostjo krajevnih padavin, a se bo sredi dneva začelo jasniti. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Prehodno bo nekoliko hladneje. 

Vreme: Arso znova prižgal alarm, to nas čaka ta konec tedna - Suša Dolgoročna napoved Slovenija Accuweather napoveduje: Pripravite se na sušo in uničujoča neurja

Od nedelje do torka se bo nad našimi kraji krepilo območje visokega zračnega tlaka. Od torka dalje se bo možnost za nastanek ploh ali neviht znova povečala, saj nas bo od zahoda dosegla nova vremenska motnja. Od ponedeljka naprej bodo sledili vse bolj topli dnevi s temperaturami blizu 30 stopinj Celzija. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar Sirtassa
    Sirtassa 22:45 29.junij 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site = = > > Sexydrom.com

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 21:51 28.junij 2018.

    Mhm... torej bodo temperature v juliju podobno septemberskim oz. oktoberskim in da bodo anomalijske temperature nad dolgoletnim povprečjem. Torej? Kaj to pomeni? Da je pred 100 leti bilo poleti v povprečju 20°C? Mi mamo že ves junij med 14 in ...prikaži več 24°C. Danes čez dan ni blo več kot 13°, vidla sem, da ljudje že kurijo, ker je že ves teden pod 20°. In potem se govori da bodo temp. podobne še ves mesec in da bodo višje od povprečja? jao jao...

  • Eva_Halley 17:04 28.junij 2018.

    V bistvu sem približno 23-28 tisoč dolarjev vsak mesec za samostojna delovna mesta, ki jih delam doma. Za vsakogar, ki je pripravljen narediti enostavno samostojno delo za 2h-5h vsak dan iz vaše dnevne sobe in hkrati ustvarjati dragocen dohodek ... ...prikaži več Potem je ta delovnaa pril0žnost za vas ... Za več podrobnosti .... >>>>>>>> www.WebJob8.Com

Sorodne novice