Slovenija
37 ogledov

Virant: Imam občutek, da se mi dogaja krivica

slovenija 28.05.08 Gregor Virant minister za javno upravo RS Slovenije, portret, Saša Despot
Virant zagotavlja, da za letalske vozovnice ni dal nikoli manj kot sto evrov in da so vsi očitki neupravičeni.

Notranji minister in prvak DL Gregor Virant je začuden in ogorčen, da se je znašel na seznamu tistih, ki so prejemali ugodnosti Adrie Airways. "Imam občutek, da se mi dogaja krivica," je danes dejal v izjavi novinarjem in zagotovil, da bi odstopil z vseh funkcij, če se ugotovi, da je naredil kaj nezakonitega ali neetičnega.

"Tudi mene zanima, kako sem se znašel tam," je dejal na vprašanje medijev o pisanju današnjega časnika Dnevnik, ki razkriva, da naj bi ceneje ali celo brezplačno tudi na zasebne poti leteli minister Virant, nekdanji evropski poslanec Miha Brejc, predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Matjaž Rakovec, nekdanji predsednik upravnega odbora Adrie Airways Maks Tajnikar in veleposlanik v Londonu Iztok Jarc.

"Nobena vozovnica ni bila cenejša od 100 evrov"

Virant je danes pojasnil, da je med letoma 2009 in 2011 veliko letel z Adrio Airways, blizu stokrat, in sicer v Sarajevo, Skopje, Beograd, Prištino, nekaj malega pa naj bi bilo tudi družinskih poletov v Pariz, Frankfurt in Bruselj.

"Bil sem zelo pogost potnik Adrie in od nje nikoli nisem niti zahteval niti pričakoval kakršnihkoli privilegijev in ugodnosti. V tem času tudi nisem bil na nobeni funkciji, da bi imel kakršenkoli vpliv na Adrio, in ne vem, po kakšni logiki bi mi dali neke posebne privilegije. Čeprav sem bil pogost potnik, nobene vozovnice nisem dobil zastonj, kolikor se spomnim, nobena ni bila cenejša od 100 evrov," je med drugim pojasnil medijem.

"Novinarji so se tokrat spravili na napačnega"

Pojasnil je še, da sta bila v Parizu z ženo, za eno vozovnico pa naj bi plačala 150 evrov. Zatrdil je tudi, da nikoli v življenju ni o kakšnih vozovnicah govoril s takratnim prvim možem Adrie Airways Tadejem Tufkom, in zagotovil: "Če bi kdaj Komisija za preprečevanje korupcije ugotovila, da sem naredil kaj nezakonitega ali neetičnega, bi tisti hip z vseh funkcij odstopil."
 
Ob tem je dodal, da nima nič proti temu, da se nakupi vseh vozovnic, ki jih je kupil, objavijo. Meni pa, da "so se novinarji tokrat spravili na napačnega".
 
Komentarjev 12
  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 23:27 25.april 2013.

    uaaaa,uaaaa tastek Brejček,Janša pravi da sem kakani...

  • mph 20:15 25.april 2013.

    He, he, ... če praviš ti tako, potem bo verjetno držalo. :-))No, resnica pač je, da je princ teme imel pod mizo dogovor z glavnimi izdajalci volitev zelo zgodaj. Pa so le ugotovili, da ovce z volkom težko ...prikaži več sodelujejo na enakovredni ravni.

  • izRODEk 16:26 25.april 2013.

    "Virant: Imam občutek, da se mi dogaja krivica"izRODEk: Imam občutek, da si en velik preVarant in ena velika baraba!