Slovenija
29 ogledov

Virant obsojen zaradi razžalitve

virant saÅ¡a despot t Žurnal24 main
Gregor Virant zaradi razžalitve Draga Kosa nepravnomočno obsojen na pogojno kazen enega meseca s preizkusno dobo enega leta.

Sodbo so nekdanjemu ministru za javno upravo in predsedniku Zbora za republiko Gregorju Virantu izrekli na ljubljanskem okrožnem sodišču. Na pogojno kazen enega meseca s preizkusno dobo enega leta je bil obsojen zaradi razžalitve nekdanjega predsednika Komisije za preprečevanje korupcije Draga Kosa.

V spletkah proti Janši

Kos je zoper Viranta zasebno tožbo vložil zaradi izjav v oddaji Odmevi na Televiziji Slovenija 13. januarja 2009. Virant je takrat dejal, da protikorupcijsko komisijo "vodi sporna oseba, ki je bila doslej že v mnogih spletkah proti nekdanjemu predsedniku vlade Janezu Janši".

Predsednica senata, okrožna sodnica Lea Habjanič je ob razglasitvi dejala, da na sodbo ni vplivala politika, za najnižjo možno kazen pa so se odločili, ker verjame, da se kaznivo dejanje ne bo ponovilo.

Virant napovedal pritožbo

Virant je že napovedal pritožbo, saj se mu zdi "prav", da višje in morda vrhovno sodišče povesta, kje je meja med kritiko in posegom v čast in dobro ime.

Komentarjev 6
  • gec 20:42 29.september 2011.

    Vaš komentar smo odstranili, ker ste kršili naš kodeks komentiranja: http://www.zurnal24.si/pravno-obvestilo#kodeks_komentiranja Uredništvo zurnal24.si

  • privat 19:19 29.september 2011.

    ja to so znaki umiranja države in njenega ponosa..užalil me je..tožil te bom mami

  • Domen Bremec 07:44 28.september 2011.

    Žalostno je , da držaxni uslužbenci služijo s tožbami , na račun blatenja in zapravljajo davkoplačevalski denar in NE DELUJEJO SAMO V DOBRO DRŽAVE KOT SE ZAVEŽEJO OB NASTOPU VISOKIH FUNKCIJ.