Slovenija
22 ogledov

Virant prehiteva SDS

virant saÅ¡a despot t Žurnal24 main
Če bi bile volitve prihodnjo nedeljo, bi se najbolje odrezala stranka Gregorja Viranta, ki bi ji sledila SDS.

Raziskava Mediane je pokazala, da bi za stranko Gregorja Viranta svoj glas oddalo 17,2 odstotka vprašanih. SDS bi dobila 16,5 odstotka. V primerjavi z drugim tednom istega meseca je SDS izgubila slabe štiri odstotke glasov in padla s prvega mesta.

Na tretjem mestu bi pristala stranka Zorana Jankovića z 12,5 odstotka, sledila bi ji SD s 6,1 odstotka in SLS s 4,3 odstotka.

DeSUS bi zbral 3,7 odstotka glasov, SNS dva odstotka, TRS 1,7 odstotka, LDS 1,1 odstotka, NSi pa 0,9 odstotka.

Anketa je pokazala, da 15,3 odstotka vprašanih še ne ve, koga bi volilo, 8,9 odstotka pa tega ne želi povedati.

Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana je telefonsko anketo opravil med 18. in 22. oktobrom, odgovarjalo pa je 792 anketiranih.

Komentarjev 15
  • Marko Rossi 20:47 25.oktober 2011.

    kdo bo zmagal ne vem, samo tole pumpanje vsake 2-3 dni z anketami je pa že nabijanje

  • hokejist12 19:44 25.oktober 2011.

    Sedaj, ali bosta res po volitvah Janša in Virant spet skupaj? To je sedaj vprašanje. Sam težko rečem, kaj je res ali ni, ali res ni nobenega dogovora ipd. Sem se bolj nagibam, da nimata nikakršnega dogovora in potemtakem je ...prikaži več treba voliti SDS, saj se Virant lahko izneveri svojim desničarskim nazorom in se obrne na levo. S tem apeliral na desno usmerjene volivce. Prav tako moram povdariti, da po mojem osebnem mnenju enostavno mora priti na oblast desnica, saj kontinuiteta levice (ubistvu kogarkoli), prinese to, da se počuti preveč domače na oblasti, pride do klientelizma in podobnih anomalij... spremebe so dobrodošle za demokracijo in s tem seveda dobre za SLOVENIJO!

  • Darko 17:49 25.oktober 2011.

    nobenega od teh dveh omenjenih