Slovenija
106 ogledov

Vlada bo Tino Maze nagradila s 44.000 evri

tina maze EPA
Tina Maze si po mnenju vlade nagrado zasluži za športne dosežke, ki so nad pričakovanji promovirali Slovenijo.

Nagrado je predlagal minister Žiga Turk, ki je pristojen tudi za šport, pa tudi denar bodo zagotovili iz  proračunskih sredstev njegovega resorja.

Za Tino Maze je res izjemno uspešna sezona, danes pa se ji je mali smukaški globus izmaknil le za eno točko.

Med najuspešnejšimi

Ocenili so, da ti uspehi Mazejevo uvrščajo med najboljše alpske smučarje v vsej zgodovini in najuspešnejše športnike v Sloveniji. "Alpska smučarka Tina Maze je v tekmovalni sezoni 2012-2013 najuspešnejša smučarka na svetu. Na svetovnem prvenstvu je osvojila tri medalje (superveleslalom - zlato medaljo, veleslalom in kombinacija srebrno medaljo) in bila tako najuspešnejša udeleženka svetovnega prvenstva. V svetovnem pokalu, ki še ni končano, je že postavila ogromno rekordov in mejnikov, ki še niso uspeli nobenemu alpskemu smučarju (ali smučarki) v zgodovini tega športa: zbrala je največ točk doslej (trenutno jih ima 2254), nanizala 10 zmag in 22 uvrstitev na stopničke za zmagovalke," so na vladi utemeljili svojo odločitev.

Komentarjev 6
  • PIKO5 23:11 14.marec 2013.

    Vlada se je pravilno odločila če kdo potem si sigur Tina to zasluži. Samo denar naj vzamejo koruptinemu Kramarju, ki je pridelav 80 miljonsko luknjo v LB za nagrado pa dobiv miljonsko nagrado. Ta denar naj mu vzamejo in dajo ...prikaži več Tini, kjr če ga kdo zasluži je to ekipa A-MAZE.Iskrene čestitke Tini in njeni celotni ekipi in nadaljevanje v olmpijskem letu.!!!!!!!

  • Zvonka Facija 20:06 13.marec 2013.

    Popolnoma moje prepričanje. Se podpišem.

  • se_eden 18:43 13.marec 2013.

    treba je ločiti med amaterskim športom (telesno kulturo) in profesionalnim športom, ki je v današnjih časih predvsem posel. in v poslu se dobiček dosega z borbo na trgu. edini od vseh slovenskih profesionalcev edino Zavec priznava to dejstvo. vsi ostali ...prikaži več bi pa radi bili po eni strani amaterji z državno službo, najbrž pričakujejo še penzijo za posebne zasluge, o profesionalni strani (zaslužkih) pa govorijo, da so to poslovne skrivnosti. država naj financira amaterski šport vključno z mladinskimi selekcijami, potem je pa edino trg merilo za kvaliteto, ne pa da beremo, da obstajajo reprezentanti stari več kot 30 let ki, v svoji dolgoletni karieri niso dosegli nobenega prav posebno zavidljive rezultata pa se jih še zmeraj obravnava kot bodoče talente in temu primerno tudi financira njihov hoby, kar navsezadnje tudi je....jest mislim, da je problem v slo v tem, da ne ločimo prošporta od amaterskega športa. prošport je služba, garanje in tudi posel in se v to ne bi smela vmešavati držav