Slovenija
13439 ogledov

"Vlada, je to res potrebno?"

testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju Saša Despot množično testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju s hitrimi testi na novi koronavirus pred torkovim ponovnim odprtjem šol za učence prve triade in vrtcev v devetih slovenskih regijah z boljšo epidemiološko sliko
"Ostro nasprotujemo testiranju strank v posameznih dejavnosti."

Vlada je na sinočnjem sestanku z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije in ostalimi delodajalskimi organizacijami na Brdu pri Kranju napovedala sprostitev večine gospodarskih dejavnosti.  

V OZS odprtje storitvenih dejavnosti in specializiranih trgovin pozdravljajo, vendar pa ostro nasprotujejo testiranju strank v posameznih dejavnostih. "Storitvene dejavnosti in specializirane trgovine niso bile nikoli vir okužb, zato smo si v OZS prizadevali za odprtje vseh dejavnosti in trgovin, brez izjem. Po zagotovilu vlade naj bi se to končno zgodilo, edini pogoj bo enkrat tedensko testiranje zaposlenih. Predsednik vlade pa nam je obljubil, da bo stroške testov krila država," je po sinočnjem sestanku z Vlado dejal predsednik OZS Branko Meh.

V OZS poudarjajo, da je bil pogoj vlade, če želimo odprtje dejavnosti, da se zaposleni testirajo enkrat tedensko. Na to so pristale vse delodajalske organizacije. Ob tem pa v OZS ostro nasprotujejo testiranju strank v posameznih dejavnostih. "O tem včeraj ni bilo govora, sicer bi temu predlogu že včeraj nasprotovali," je oster Meh.

Skrbi jih, kako bodo pred torkom zagotovili zdravstveno osebje, ki bo izvedlo testiranja. Kot vemo, se istočasno testirajo tudi zaposleni v vzgoji in izobraževanju. Drug pomislek članov pa je, da so hitri testi nezanesljivi in jih skrbi, da bodo v primeru lažnih pozitivnih rezultatov testiranj morali zaradi tega dejavnost začasno zapreti.

covid-19 slovenija maske ulica Covid-19 Slovenija Ukrepi: Vse te spremembe v veljavi od danes Covid-19, vlada, Brdo pri Kranju COVID-19 V SLO Slovenija Novo: Vlada omilila tudi ta odlok

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • vera23 13:06 07.februar 2021.

    Res bi rada slišala /prebrala razlago, zakaj trgovine do 400m2. Jasno je, da bo naval na branže, ki so bile dolgotrajno zaprte, enormen, v posamezno trgovino pa bo torej smelo naenkrat največ 13 kupcev. Vsi ostali bodo veselo čakali v ...prikaži večv vrstah zunaj, se drenjali... Kaj je zdaj tu boljše kot v večjih trgovinah?

  • Avatar jezeran
    jezeran 12:44 07.februar 2021.

    Kaj pa vse dostavljače, vsak dan s 100 strankami v stiku, v različnih mestih, občinah. Do sedaj jih ni nobeden nikoli testiral, delali so normalno. Najbrž zato da se svet ni čisto ustavil in da so domov dobili robo. Aja ...prikaži več pa vse te teste si lahko nekam vtaknete, ker ne delujejo

  • si_rob 16:35 06.februar 2021.

    Koliko krat so bili testirani do danes trgovci v trgovinah z hrano? Kretenska vlada. Koliko krat smo bili kupci testirani v teh trgovinah? Kretenska vlada. Zakaj ni so odprte trgovine z večjo kvadraturo in kubaturo? Kretenska vlada. Ali pa smo ...prikaži več mi vsi kreteni, ker vse to prenašamo že toliko časa. Res nas maji za idiote!!