Slovenija
60319 ogledov

Vlada na dopisni seji sprejela dodatne ukrepe

covid-19 Profimedia
Dodatne spremembe glede izvajanja športnih dejavnosti. Frizerjem in kozmetičnim salonom nekoliko popustili.

Vlada je zaradi naraščajočih številk novih okužb na današnji dopisni seji sprejela dodaten odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti, ki določa, da športno gibalna dejavnost in proces športne vadbe nista dovoljena. 

Vaba je dovoljena športnikom z nazivom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda ter poklicnim športnikom, starejšim od 15 let, ki so vpisani v razvid poklicnih športnikov pri ministrstvu, pristojnemu za šport.

Prav tako je športna gibalna dejavnost dovoljena, če so udeleženci člani istega gospodinjstva, pri individualnih športih ter pri športih z največ šest udeleženci, če je pri vadbi mogoče neprekinjeno vzdrževati najmanj tri metre medsebojne razdalje.

Nekatera tekmovanja dovoljena

V kolektivnih športnih panogah je dovoljeno izvajanje tekmovanj v najvišjem kakovostnem nivoju nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja v športnih panogah hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka in rokomet. 

Prisotnost gledalcev na športnih tekmovanjih ni dovoljena. Organizator športnega tekmovanja mora zagotoviti, da so v športnem objektu ali na površinah za šport v naravi le osebe, ki so nujno potrebne za izvedbo tekmovanja.

Strokovno utemeljenost ukrepov iz tega odloka bo vlada ugotavljala vsakih 14 dni, odlok stopi v veljavo naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS. 

pes Policijska ura Slovenija "Sprehajanje psov lahko štejemo kot nujno opravilo"

Frizerjem popustili

Število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, se omeji na 20 kvadratnih metrov na posamezno stranko, je s spremembo odloka danes določila vlada. Če je poslovni prostor manjši od 20 kvadratnih metrov, lahko v njem ponudniki sprejmejo le eno stranko.

Po danes sprejetem odloku to velja tudi za frizerske in kozmetične salone v rdečih regijah, kjer je prej veljala omejitev, da je lahko v prostoru hkrati le ena stranka, so po seji vlade sporočili iz vladnega urada za komuniciranje. Vlada je tako prisluhnila frizerjem in kozmetikom, ki so jo pozivali k omilitvi pogojev za opravljanje svoje dejavnosti.

Poleg diskotek in nočnih klubov je ponujanje storitev neposredno prepovedano tudi v kinematografih in kulturnih ustanovah, razen v galerijah, muzejih, arhivih in knjižnicah, ob upoštevanju omejitve ene osebe na 20 kvadratnih metrov.

V odloku je med drugim zapisano tudi, da morata upravljavec trgovskega centra in trgovec zagotoviti upoštevanje pravil, ki urejajo maksimalno število strank v prostoru. Če tega ne bodo zagotavljali, jim lahko inšpektor tudi prepove opravljanje dejavnosti.

policija Slovenija zaščitne maske Slovenija To boste potrebovali, če boste želeli prečkati regijsko mejo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 11:19 21.oktober 2020.

    vemo kam pes taco moli, vemo in bistvo ni očem prikrito, gre za izplačila milijoskih evrskih provizij svetovnih farmacevtskih korporacij trenutnim oblastnikom držav in pa seveda gre za depopulacijski načrt svetovne NWO bančne mafije. Bill Gates je jasno povedal s ...prikaži več tem cepivom naj bi zmanjšali svetovno polulacijo za 15% toje približno milijardo dvesto milijonov ljudi.

  • munja 10:11 21.oktober 2020.

    Za takšno stanje se lahko zahvalimo tistim, ki ne spoštujejo osnovnih higienskih pravil, kot so umivanje in razkuževanje rok, nošenje maske in medsebojna razdalja. Je to res tako težko, kreteni eni. Če nočete zaščititi sebe, zaščitite druge, saj imajo do ...prikaži večo tega vso pravico. Ali tisti, ki se držijo navodil, po vaše nimajo pravice, da živijo?

  • Avatar ovca
    ovca 07:56 21.oktober 2020.

    Kakšni ukrepi so to, da posranci spadajo med izjeme? Vsi imajo službene pc-je, kar pomeni, nej se dr*kajo preko video konference!