Slovenija
28449 ogledov

Zdaj je uradno: Starši, pozor, za šolarje še en teden počitnic

osnovna šola Kranj učenci šola koronavirus Profimedia
Mnenja o predlogu ministrstva naj bi bila deljena.

Po tem, ko je predsednik vlade Janez Janša pozno ponoči preko družbenega omrežja twitter sporočil, da je vlada odločila ukrepe za ustavitev širjenja novega koronavirusa podaljšati še za en teden, je znana tudi uradna odločitev o tem, ali bo tudi prihodnji teden pouk potekal na daljavo ali pa bodo jesenske počitnice podaljšane še za en teden.

"Kar zadeva vrtce, bo v tednu, ki prihaja vse ostalo tako kot je. Vrtci bodo delovali v zmanjšanem obsegu za tiste starše, ki morajo biti nujno prisotni v službi. Osnovne šole imajo počitnice, v srednjih šolah in na univerze pa šolanje poteka na daljavo," je za TV Slovenija potrdil vladni govorec Jelko Kacin.

Ministrstvo predlagalo podaljšanje počitnic

Ministrstvo za izobraževanje, ki ga vodi Simona Kustec, je vladi predlagalo, da bi počitnice podaljšali še za en teden, torej do 8. novembra. S tem bi tudi pomagali staršem, ki hodijo v službo in ob tem težko omagajo šolajočim otrokom predvsem nižjih razredov. Podaljšanje počitnic podpirajo tudi številni ravnatelji osnovnih šol, ki menijo, da bi bilo bolje namesto pouka na daljavo, tega nadoknaditi ob sobotah ali pouk za teden dni podaljšati v poletje. 

Srednje šole podaljšanja počitnic ne želijo

Podaljšanja počitnic si medtem ne želijo na srednjih šolah, je sporočila predsednica Društva ravnateljev srednjih šol Nives Počkar, ki poudarja, da so na pouk na daljavo dobro pripravljeni, nadomeščanje pa bi bilo prenaporno. 

Kot je kasneje na novinarski konferenci pojasnila ministrica za izobraževanje, Simona Kustec, zaradi podaljšanja počitnic šolsko leto ne bo trajalo dlje. Starši, ki bodo zaradi varstva otrok do 12 leta prihodnji teden ostali doma, pa lahko zaprosijo za nadomestilo plačev. Več v članku: 

Osnovna šola Podaljšanje počitnic Slovenija Ministrica o nadomeščanju: "Pet dni ne pomeni usodnega problema"

 

Komentarjev 1
  • sxvaq 08:56 30.oktober 2020.

    B U D A L E v Butalah. Najbolje počitnice do konca marca 2021. Miljone zmečejo v izobraževanje na daljavo, pa niso spodobni speljat 3 ure na dan. Če 9. 11. 2020 kompletna devetletka ni v razredih ZAHTEVAMO odstop Pečana ...prikaži več in bleferske kokoši na ministrstvu. Starši preko aktivov staršev opravite svoje delo!