Slovenija
15302 ogledov

Pozor: Pazite, kam potujete, od danes na rdečem seznamu nove države

Potovanje covid-19 Profimedia
Spremembe stopijo v veljavo že danes.

Deli Španije na rdečem seznamu

Vlada je na današnji dopisni seji s petkom na rdeči seznam držav s poslabšano epidemiološko situacijo uvrstila Bolgarijo, Romunijo, Bahame, Indijo, in pet španskih administrativnih enot. Z zelenega seznama je črtala Španijo, Belgijo, Avstralijo, Maroko, Andoro, in Kanado ter jih uvrstila na rumeni seznam.

Na zeleni seznam je uvrstila pet administrativnih enot Španije, in sicer Ceuto, Melillo, Asturijo, Galicijo in Kanarske otoke, na rdeči seznam pa Valencijo, Baskijo, Katalonijo, Navarro in Aragonijo, so sporočili po seji.

Z rdečega seznama je vlada črtala Džibuti, Švedsko, Gibraltar, Kajmanske otoke, Portugalsko, Ekvatorialno Gvinejo in Sejšele. Te države se posledično uvrstijo na rumeni seznam.

Pravila ostajajo enaka

Osebe, ki imajo stalno ali začasno prebivališče v državi na zelenem seznamu držav in prihajajo iz teh držav, lahko v Slovenijo vstopijo brez omejitev in karantene.

Iz držav na rumenem seznamu lahko brez karantene vstopijo v Slovenijo državljani Slovenije ne glede na bivališče in tujci s stalnim ali začasnim prebivališčem v Sloveniji, če predložijo dokazilo, da ne prihajajo iz držav z epidemiološko visokim tveganjem za okužbo z nalezljivo boleznijo covid-19 (rdeči seznam), na primer originalni račun za plačilo nastanitve v teh državah, dokazilo o lastništvu nepremičnine ali plovila, na katerem so bivali, uradni seznam posadke v primeru najema plovila oziroma drugo ustrezno dokazilo. Če tega ne morejo predložiti ali dokazati, se šteje, kot da prihajajo iz države z rdečega seznama in jim sledi obvezna 14-dnevna karantena.

Osebam, ki vstopajo v Slovenijo in imajo stalno ali začasno prebivališče v državah na rdečem seznamu in vsem osebam ne glede na državljanstvo ali državo bivanja, ki prihajajo v Slovenijo iz teh držav, se odredi 14-dnevna karantena. Pri tem ostajajo veljavne nekatere izjeme, med njimi tranzit in mednarodni prevoz oziroma promet. Vse spremembe začnejo veljati 31. julija.

dezurni@zurnal24.si

Covid-19 v Italiji Covid-19 Svet Italijani trepetajo pred novim valom okužb Hrvaška plaža Covid-19 Svet Pri sosedih kar dve novi žarišči
 

 
Komentarjev 4
  • Detel5ica 09:16 31.julij 2020.

    Še Hrvaško naj razdelijo po županijah. Istrska bi bila zato sigurno na rdečem seznamu

  • miho 07:32 31.julij 2020.

    Mene te eksotične države (Ekvatorialna Gvineja, Džibuti) ne zanimajo toliko kot sosednje države. Kaj se tam dogaja? Kakšno stanje se obeta?

  • SonnyBlack 23:22 30.julij 2020.

    buahaha kdo bo oa te sevuoosteval sploh take odredbe o koronteni pa take bedaeije izmisljene

Sorodne novice