Slovenija
4547 ogledov

Vlada se je odločila še za te kadrovske menjave

15. vlada RS, vlada Robert Golob Vlada RS
Odločitve današnje seje vlade.

Vlada je z mesta direktorja Uprave za vojaško dediščino na ministrstvu za obrambo razrešila Roka Janeza Šteblaja in na njegovo mesto za v. d. direktorja imenovala Boštjana Poklukarja. Poklukar bo funkcijo v. d. direktorja Uprave za vojaško dediščino opravljal od petka in največ šest mesecev.

Zakon o javnih uslužbencih namreč določa, da lahko funkcionar ali organ, pristojen za imenovanje, na predlog funkcionarja, pristojnega za predlaganje imenovanja, v enem letu od nastopa funkcije razreši med drugimi tudi predstojnika organa v sestavi ministrstva, in sicer ne glede na razloge, so spomnili po seji vlade. Prejšnja vlada je Roka Janeza Šteblaja za direktorja uprave za vojaško dediščino imenovala novembra lani.

V Šarčevi vladi na notranjem ministrstvu

Poklukar je bil v vladi Marjana Šarca minister za notranje zadeve. Trenutno je zaposlen v Upravi RS za zaščito in reševanje na ministrstvu za obrambo. 

Kot je navedeno v sporočilu, je do zdaj opravljal več zahtevnih nalog v Slovenski vojski, v službi za protokol na ministrstvu za obrambo, kot tiskovni predstavnik uprave za zaščito in reševanje za področje migracij ter kot vodja Centra za obveščanje v Kranju.

Spremembe tudi med inšpektorji

Vlada je razrešila tudi Marka Kandolfa kot glavnega inšpektorja v inšpektoratu za notranje zadeve in za v. d. glavne inšpektorice imenovala Vesno Gutman.

Tudi Vesna Gutman bo funkcijo v. d. glavne inšpektorice inšpektorata za notranje zadeve opravljala od petka do imenovanja glavne inšpektorice oziroma glavnega inšpektorja po opravljenem natečajnem postopku, oziroma največ šest mesecev. Gutmanova je do zdaj opravljala funkcijo inšpektorice v inšpektoratu za notranje zadeve.

Nakup, prodaja, avta, avtov, vozila, evri, cena, evro, stroški Slovenija Slovenija To je glede prevoza na delo odločila vlada 15. vlada RS, vlada Robert Golob Slovenija Vlada tega po novem ne bo mogla več početi

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 27
  • Klavdij Mervič 23:46 23.junij 2022.

    Temu se je še lani reklo kadrovski tsunami.

  • MK 19:55 23.junij 2022.

    Kdaj bodo zamenjali državnega sekretarja M. Skočirja, ki je s Počivalškom kupoval VENTILATORJE OD GENEPLANETA? a niso Golobovi vsi strokovni?????????????????????

  • Avatar Leon
    Leon 19:17 23.junij 2022.

    Najprej je potrebno izprazniti greznico ,da se znebimo smradu klerofašistov .