Slovenija
5371 ogledov

Vlada: Za Janeza Zemljariča bomo priredili pogreb z vojaškimi častmi

Janez Zemljarič Delo
Vlada je odločila, da se za preminulega Janeza Zemljariča organizira pogreb z vojaškimi častmi. Pogreb pokojnika bo organiziran v skladu s pravili službe v Slovenski vojski.

Predlog, da se za preminulega Janeza Zemljariča, ki je umrl konec decembra, organizira pogreb z vojaškimi častmi, je s skupino pobudnikov vložil Marjan Šiftar, ki je bil med letoma 1990 in 2002 šef kabineta republike Milana Kučana. Drugi pobudniki so bili med leti 1980 in 1984 članice in člani Izvršnega sveta Socialistične republike Slovenije (SRS).

V obrazložitvi je Šiftar zapisal: Janez Zemljarič je bil nekdanji predsednik Izvršnega sveta SRS (1980-1984), ki je ob uspešnem opravljanju številnih odgovornih dolžnosti v političnem in javnem življenju, zavzemanju za gospodarski in vsesplošni razvoj ter dobrobit Slovenije operativno vodil velike projekte trajnega nacionalnega pomena: organizacijo gradnje Cankarjevega doma, gradnjo Kliničnega centra, ljubljanske obvoznice, Hale Tivoli, začetek gradnje avtocestnega križa ter spodbujanje izvoznega gospodarstva na svetovne trge.

Komentarjev 35
  • Ender3 18:31 05.januar 2023.

    O mrtvih vse dobro ! Sekta in aktivizem tudi to ne upošteva. Na svojega preminulega, zaslužnega člana I.Hvalico so enostavno pozabili, prezrli. Sramotno, nepietetno in primitivno je, njihovo početje.

  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 17:22 05.januar 2023.

    Prav je, da smo minljivi. Če obstaja tisto po smrti, bo dobil, kar si je zaslužil. In kaj ima pokojnik ali pokojnica od tega, da je pokopan/a z vojaškimi častmi ali brez le teh? Tisti, za katere je bil ničvrednež, ...prikaži več, ga boste ohranili v takem spominu, tisti, ki so imeli pa kaj od njega, pa v nekoliko drugačnem spominu. Sam je živel do smrti s svojo vestjo.

  • leonardo 16:56 05.januar 2023.

    Kaj niso Bajuka, ki je parkrat vdihnil slovenski zrak , tudi pokopali z vojaškimi častmi? Zakaj že?