Slovenija
6 ogledov

Voda zalivala kleti in ceste

Zaradi padavin bodo poplavljale številne reke. Žurnal24 main
Zaradi poplavljenih cestišč je na nekaterih cestah oviran promet, meteorna voda je ponoči zalivala kleti. Največ težav je bilo v Prekmurju, na Štajerskem in Koroškem, vendar pa se stanje umirja.

Zaradi obilnega deževja in topljenja snega so tudi v noči na ponedeljek težave povzročale nekatere reke. Zaradi poplavljenega cestišča je popolna zapora regionalne ceste Smednik–Kostanjevica na odseku Zameško–Kostanjevica. Promet pa je zaradi vode oviran na glavni cesti Selnica ob Dravi–D ravograd pri Janževi Gori. Včeraj je poplavljala tudi reka Ščavnica v občini Sveti Jurij. Stanje se je proti večeru sicer normaliziralo, vendar je lokalna cesta Biserjane–Dragotinci še vedno zaprta, v Čakovi sta ogroženi dve stanovanjski hiši. Na ogrožena mesta so postavili straže.

Voda zalivala kleti
Meteorna voda je včeraj zvečer zalila kletne prostore stanovanjskega objekta v kraju Zamušani v občini Gorišnica. Izčrpali so jo tamkajšnji gasilci. Kletne prostore stanovanjskega objekta je voda zalila tudi v Celju.

Plazovi

Zaradi plazu je zaprta lokalna cesta Studor–Srednja vas v Bohinju, na cestah Škofja Loka–G orenja vas pri Visokem in Kotlje–Slovenj Gradec v Selu pa je polovična zapora.

Vreme v prihodnjih dneh
Jutri bo pretežno oblačno, zjutraj bo po nižinah megla. V zahodni Sloveniji se bodo dopoldne začele pojavljati padavine, ki se bodo do večera razširile nad vso državo. Meja sneženja bo v zahodni Sloveniji na 600, drugod med 700 in 1000 metri nadmorske višine. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo.

Najnižje jutranje temperature bodo od –6 do –1, na Primorskem do 3, najvišje dnevne od 2 do 8, ob morju in na vzhodu do 11 stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.