Slovenija
45668 ogledov

Noro, kaj si je privoščil voditelj

Novice: Noro, kaj si je privoščil voditelj - Boris Tomašič Nova24
"Jaz sem že pred časom rekel - prišli so s krvjo na oblast, očitno bodo z oblasti samo na silo šli."

Poslanka Gibanja Svoboda in nekdanja novinarka RTV Slovenija Mojca Šetinc Pašek je v danes v parlamentu zavrtela posnetek iz oddaje Kdo vam laže na televiziji Nova24TV, ki jo vodi Boris Tomašič. Iz njega je razvidno, da je v oddajo klical gledalec in pozval Slovence k oboroženemu boju, da "dobimo nazaj Slovenijo".

"Tisti, ki imate orožje doma, ne ga predati policiji. Tisti, ki ga nimamo, si ga bomo nabavili. Da se obračuna, ker tu drugega ni, sila zahteva silo," je dejal. Tomašič pa je, namesto da bi gledalca pomiril, še prilil olje na ogenj. 

"Jaz sem že pred časom rekel - prišli so s krvjo na oblast, očitno bodo z oblasti samo na silo šli. Bojim se, da bo to res, ker drugače vidite, kaj delajo in nas bodo podjarmili in ni zastonj Cankar pisal, da smo hlapci, če bomo to dovolili."

Spornih je bilo sicer več izjav, med drugim je eden od klicateljev želel fizično obračunati s predsednico DZ Urško Klakočar Zupančič.

Urška Klakočar Zupančič Video Slovenija Poslanec SD oštel Urško Klakočar Zupančič in požel aplavz

Šetinc Pašek: "To je ta vaša Nova24TV"

"To je ta vaša Nova24TV," je poslancem SDS po predvajanju posnetka zabrusila Šetinc Pašek in povedala, da je posnetek že predan policiji, saj da je ščuvanje k nasilju kaznivo dejanje. Klakočar Zupančič pa je nato zaradi šoka za 15 minut kljub protestiranju poslancev SDS prekinila sejo za 15 minut.

Po incidentu se je odzval tudi kandidat za poslanca stranke SDS Davorin Kopše in tudi sam zagrozil z orožjem.

Tomašič se je sicer odzval na obtožbe na svojem twitter profilu. "Nikoli nisem pozival k nasilju, ravno nasprotno. Tudi v torek nisem. Vse drugačne interpretacije so zlonamerne. Problem je, ker se svobodnjaki bojijo nezadovoljstva ljudi in mirnih shodov. Zato me skušajo utišati. Ne bo jim uspelo. Je pa zanimivo, kdo vse se je prepoznal v izjavi, da so prišli s krvjo na oblast," je zapisal (njegov zapis smo lektorirali).

dezurni@styria-media.si

 

 

 

 

Komentarjev 112
  • PaPajapopi 09:23 01.julij 2022.

    Leta nazaj sem rekel, da Kalimero potrebuje izredne razmere ali vojno, da se obdrži na oblasti ! Narod naš dokaze hrani !

  • sam1 08:52 01.julij 2022.

    Od norca ni za pričakovati kaj bolj uporabnega.....

  • marija6 08:52 01.julij 2022.

    LEVO-DESNI ŽIDI VNAŠAJO RAZDOR MED LJUDI! POTREBNO JE IZTREBITI ŽIDE NA OBLASTI (LEVE IN DESNE!). EDINO TO JE PRAVA REŠITEV IN RESNIČNA SUVERENOST SLOVENSKEGA NARODA! ŽIDI, KI NAM VLADAJO ŽE 80 LET MORAJO ODITI ALI JIM BOMO SODILI SAMI!