Slovenija
7531 ogledov

Vodstvo RTVS začelo postopek razrešitve urednice Rebernikove

Jadranka Rebernik Saša Despot
Vročili so ji sklep o začetku postopka njene razrešitve.

Z Radiotelevizije Slovenija so sporočili, da so odgovorni urednici informativnega programa Televizije Slovenija Jadranki Rebernik danes vročili sklep o začetku postopka njene razrešitve. Generalni direktor RTVS Igor Kadunc je sklep sprejel na podlagi predloga direktorice televizije Ljerke Bizilj.

Kadunc je sklep sprejel "po temeljitem razmisleku", so zapisali na RTVS, niso pa pojasnili, zakaj se je generalni direktor odločil za takšno potezo. Kadunc bo Rebernikovi v skladu z ureditvijo omogočil možnost zagovora in nato, tudi na podlagi pridobljenega mnenja uredništva informativnega programa, sprejel končno odločitev.

Generalni direktor RTV meni, da referenduma o RTV prispevku ne more biti, saj gr Tožba Slovenija Zaradi izjave nekdanjega direktorja RTV ob 600 tisočakov

Zdaj je Biziljeva razrešitev predlagala, julija jo je branila kot lev

Razrešitev Rebernikove je bila sicer v igri že v primeru Thompson. Programski svet RTVS na seji 10. julija letos ni podprl Kadunčevega predloga za razrešitev Biziljeve zaradi prispevka o hrvaškem glasbeniku Marku Perkoviću - Thompsonu. Biziljeva je na seji pojasnila, da so prispevek o Thompsonu kritično ocenili, avtorja prispevka in takrat še urednika Tednika Igorja Pirkoviča pa so zamenjali.

Obenem pa je Biziljeva takrat za STA pojasnila, da je Kadunc poleg Pirkoviča vztrajal še pri zamenjavi Rebernikove, a so ocenili, da njena zamenjava ne bi bila upravičena.

Ljerka Bizilj Televizija Slovenija Ljerka Bizilj sodelavce poslala v pokoj, sama o tem ne govori Scena 24.04.12, televizija, pilot, foto: shutterstock Magazin Na male zaslone se vrača priljubljena plavolaska

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Avatar Leon
    Leon 08:43 03.november 2017.

    Ob prebiranju podlistka v Nedeljskem dnevniku o Rebernikovi mi je postalo jasno,da ima gospa politično ozadje in je nedotakljiva enako kot tudi nekatere "gospe" ,ki hodijo na RTVS na kavico in po plačo . UKINITI RTVS prispevek ,potem naj si ...prikaži več iz lastnega žepa izplačujejo denar .

  • ljubodoma 04:29 03.november 2017.

    Janez Janša Št. Ilj ni niti predsednik krajevne skupnosti, kaj šele predsednik Slovenije, da bi se udarili med seboj; kajti zwei komunisten po gošah se gojnen - to je še od takrat, ko je bil par - ne-par in so ...prikaži več se tujci vozili, mi smo pa jih lahko iz goše samo gledali in hodili peš. Pa so rekli, da smo zmagali, ja na podplatih, ko smo bežali v gošo ! Ona prasica mi ja, ko so bile noćne seje in zjutraj celo ćeto novih predpisov, si pa bil tih qurba stricev in tet iz ozadja ?

  • ginko 23:24 02.november 2017.

    Tako so ukazali "Pahorjevi" strici iz ozadja - udbomafija. Pred naslednjimi volitvami, mora biti pristranska komunistična RTV Slovenije očiščena notranjih "sovražnikov" po pravilu službe. Narod pa naj to go.l..en še naprej podpira z rtv naročnino.

Sorodne novice