Slovenija
22 ogledov

Vodušek za zapahi zaradi Rimskih term?

Aretiran Vladimir Vodušek, InfoTV Anže Petkovšek
Izsiljevanje z informacijami okoli term naj bi neuradno Voduška pahnilo za zapahe, Hilda Tovšak povezave zanika. Policisti bodo ob 13. uri na tiskovni konferenci predstavili podrobnosti aretacije.

Lastnik televizije Vladimir Vodušek in padla gradbena baronica Hilda Tovšak naj bi bila povezana z Rimskimi termami, katerih lastnik je tudi zreški Unior, kar pa Tovšakova zanika, pišejo Finance. Prav izsiljevanje z informacijami okoli term naj bi neuradno Voduška pahnilo za zapahe, dodajajo.

Informacije za izsiljevanje

Lastnika Rimskih term sta med drugim tako Vegrad kot Unior, Vegrad pa je terme tudi gradil. Hildo Tovšak in nekdanjega direktorja Rimskih term Maksa Brečka so celjski kriminalisti lani poleti ovadili zaradi suma goljufije na škodo EU, ki je prispevala sredstva. Brečko naj bi oktobra 2009 Vegradu izplačal 13 milijonov evrov, čeprav je podjetje po nekaterih navedbah opravilo le za štiri milijone evrov gradbenih del, po drugih pa za manj kot milijon.

Vegrad je domnevno takrat ponaredil gradbene situacije, ki so bile podlaga za izplačilo.

Rimske terme so v stečaju Vegrada sicer prijavile za 34 milijonov evrov, ki pa jih je stečajna upraviteljica prerekala. Unior Turizem je v projekt vstopil, ko je iz njega izstopil Saša Baričevič iz medicinskega centra Barsos. Rimske terme bi morale biti po načrtih prenovljene do leta 2008, vrata so odprle lani, prenavljali oziroma gradili pa so jih SCT, Vegrad in Nivo Celje. Oktobra lani je vodenje term od Marjane Novak, ki je šla neuspešno reševat Primorje, prevzela Alenka Iskra iz Term Maribor.

Komentarjev 11
  • nina 15:17 16.julij 2012.

    In desnice čeprav so vsi enaki to smo hoteli naši pametni politiki nimajo treh čistih kaj šele kmečke pameti vse psihiatrične bolnice v sloveniji skupaj nimajo tako bolanih kot jih ima parlament in za take ni zdravila ampak evtanazija,če hočemo ...prikaži več še kaj rešiti ampak se bojim da je že prepozno.

  • nina 15:11 16.julij 2012.

    Zakaj so nekateri na prostosti mogoče ker preveč vejo o podtalnem delovanju naše skorumpirane levice.

  • dragec 12:32 16.julij 2012.

    Ja se strinjam, delno. Pahor je želel vladati s parolo "samo da je mir v hiši". Mene moti floksula JJ, kako je v času njegove vladavine bilo vse lepo in prav.