Slovenija
18 ogledov

Vogrin in Mate brez imunitete

Ivan Vogrin Saša Despot
Poslanca Ivan Vogrin in Dragutin Mate nista dobila imunitete. Oba sta javno že prej povedala, da se na imuniteto ne nameravata sklicevati.

Poslanke in poslanci danes niso podelili imunitete poslancema Ivanu Vogrinu in Dragutinu Mateju, ki sta se znašla v kazenskem postopku. Oba sta javno povedala, da se na imuniteto ne nameravata sklicevati, državni zbor pa je danes potrdil sklep mandatno-volilne komisije, da se jima je ne podeli.

Vogrin je v preiskavi zaradi suma poslovne goljufije, Mateju pa nekdanji policijski ataše v Srbiji Gorazd Plaperja v zasebni tožbi očita zlorabo položaja in koruptivno ravnanje. Tedanji generalni direktor policije Jože Romšek je Plaperja predčasno odpoklical iz krivdnih razlogov, ker ga med demonstracijami ob razglasitvi neodvisnosti Kosova februarja 2008, v katerih je bilo napadeno slovensko veleposlaništvo, ni bilo v Beogradu.

Višje delovno in socialno sodišče je maja lani pravnomočno odločilo, da je bil odpoklic Gorazda Plaperja z mesta policijskega atašeja v Srbiji nezakonit.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.