Slovenija
161 ogledov

Vozila uspešno spravili v dolino

reševanje, avtomobili, majland, Zidani Most, železniška proga, plaz
1/17
Žurnal24 main
Reševalci so vozila prebivalcev Majlanda v Zidanem Mostu uspeli spraviti v dolino. To jim je preprečevala uničena cesta.

Prebivalci Majlanda v Obrežju pri Zidanem Mostu so si danes dopoldne že oddahnili. Vsi, ki imajo avtomobile, teh je 14, so svoje jeklene konjičke že spravili v dolino.

"Akcija je stekla izjemno hitro. Zasebnik Primož Nemec nam je priskočil na pomoč z bagri, s katerimi smo sinoči najprej odstranili ogromne kamne in za silo, s pomočjo desk, uredili pot, nekakšno rampo. Danes zjutraj smo čez železniške tire položili še deske, zatem pa prebivalce, ki so že čakali v svojih vozilih, počasi, drug za drugim, spuščali v dolino," nam pove Jože Senica, poveljnik štaba za Civilno zaščito občine Laško.

Fotografije reševanje vozil si oglejte v Galeriji.

"Moramo pa priznati, da so se tokrat izkazale tudi Slovenske železnice, ki so že drugi dan uredile tudi varen prehod čez železniške tire in stopnice za vse prebivalce, še posebej pa šolarje, ki vsak dan prečkajo to pot. Tako hitrega odziva nismo pričakovali," pove Tomaž Novak, vodja urada za gospodarske javne službe, okolje in prostor na občini Laško.

Popoldne se bodo v Zidanem Mostu vsi krajani, ki živijo na Majlandu, zaradi plazu še vedno začasno odrezanem od sveta, sestali tudi s predstavniki Slovenskih železnic, strokovnih služb občine in policije, na srečanju pa bo geolog povedal, na kakšen način bo potekala sanacija v prihodnjih mesecih in kdaj lahko prebivalci Majlanda znova pričakujejo urejeno in varno cesto.

"Glavno pa je, da so avtomobili v dolini. Zdaj nismo več tako odrezani od sveta. Menim, da smo dovolj strpni in smo znali potrpeti, seveda pa sem vesel, da so se ustrezne službe res takoj odzvale," nam pove Borut Škegro, eden od prebivalcev Majlanda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.