Slovenija
33201 ogledov

Napoved: Prihaja sprememba vremena!

Oblaki Profimedia
Kaj nas čaka?

Agencija za okolje za zvečer in ponoči napoveduje pretežno jasno vreme. "Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem okoli 7 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu.

Aprilsko vreme Prognoza Slovenija Srednjeročna napoved: Prihaja sprememba vremena!

V nedeljo bo večinoma sončno. Popoldne bo oblačnost od severa začela naraščati, v notranjosti bo nastalo nekaj kratkotrajnih ploh. Proti večeru bo zapihal severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 22 stopinj Celzija.

Ponedeljek in torek oblačno in hladno

V ponedeljek in torek bo večinoma oblačno, občasno bo deževalo. Pihal bo vzhodnik, na Primorskem šibka burja. Hladno bo.

V sredo bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije. Spet bo topleje.

"Od Severnega morja prek Alp proti Balkanu sega območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "Ob šibkih vetrovih se nad nami zadržuje razmeroma topel in suh zrak."

Od 28. aprila do 3. maja

Nad zahodnim Sredozemljem in srednjo Evropo se bo zadrževalo ciklonsko območje, ki se bo proti koncu tedna umaknilo proti vzhodu. Najverjetneje bo naše kraje v petek ali soboto dosegla hladna fronta, za njo se bo nad zahodno in srednjo Evropo razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo vztrajalo tudi v prvih dneh maja.

 | Avtor:

Od srede do petka pričakujemo spremenljiv tip vremena s pogostimi krajevnimi padavinami, ki bodo izrazitejše na zahodu Slovenije. Pihal bo vlažen jugozahodnik. Topleje bo, najvišja temperatura zraka bo večinoma med 15 in 20 °C. V petek ali v soboto nas bo dosegel hladnejši in bolj suh zrak. V prvih dneh maja bo najverjetneje suho, a razmeroma sveže.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.