Slovenija
72750 ogledov

Vreme: Januar prinaša vdor hladnega zraka. To so podrobnosti.

Sneženje
Vremenoslovci o vdoru hladnega zraka.

"Čaka nas zanimiv pričetek leta 2023," pravijo pri spletni strani Neurje.si, kjer objavljajo vremenske informacije in napovedi s poudarkom na ekstremnih vremenskih pojavih. Tako napovedujejo, da bodo v začetku leta temperature marsikje "le" 10 do 15 stopinj Celzija višje od povprečja. 

Arso za začetek leta napoveduje med sedem in 11 stopinj Celzija ter oblačno vreme.

Konec prvega tedna ohladitev in sneg

"Konec prvega tedna v januarju se potem nakazuje vdor hladnega zraka, kot trenutno nakazujejo vremenski modeli," napovedujejo pri Neurje.si. Glede na napoved Arsa, se bo nekoliko ohladilo že v sredo, 4. januarja, ko bo začelo deževati. V četrtek se bodo temperutere še spustile, dež naj bi prešel v sneg. 

Zadnji dnevi leta bodo bolj spomladanski kot zimski

Napoved do konca leta je podrobno razdelana na Arsu. "Danes bo zmerno do pretežno oblačno, sprva bo ponekod v južni Sloveniji rahlo deževalo Jutri bo delno jasno, več oblačnosti bo na jugozahodu," so v najnovejši napovedi zapisali na Agenciji za okolje RS (ARSO). Najvišje dnevne temperature bodo danes v večjem delu Slovenije od 6 do 13 stopinj Celzija.

Jutri bo povečini delno jasno, zjutraj ponekod megleno ali pa še oblačno. Čez dan bo več oblačnosti v jugozahodni Sloveniji. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 4, na Goriškem in ob morju okoli 6, najvišje dnevne od 3 do 8, na Primorskem do 11 stopinj.

V četrtek bo v severovzhodni Sloveniji delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, ponekod na Primorskem in Notranjskem bo rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. V petek bo tudi na severovzhodu nekoliko bolj oblačno. Prehodno bo rahlo deževalo tudi ponekod drugod po Sloveniji. Zadnji dan leta v soboto bo glavnem oblačno, temperature pa visoke za ta letni čas ( okoli 10 stopinj Celzija). 

Vreme preglednca | Avtor: Arso Arso

Slovenija Takšno vreme nas čaka v tem tednu. In kako bo januarja? Zima Vreme Slovenija Srednjeročna napoved: Pred nami najbolj zimski mesec januar
dezurni@styria-media.si
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.