Slovenija
56428 ogledov

Vreme: Najprej ohladitev, nato ponekod še sneg. To so podrobnosti.

sneg Slovenija pluženje Profimedia
Novi pošiljki snežnih padavin - najprej v četrtek, nato pa še v ponedeljek.

Danes bo sončno, sprva na vzhodu pretežno oblačno, nato pa se bo zjasnilo. Pihal bo severni veter, najvišje dnevne temperature pa bodo od 7 do 12 °C.

Jutri bo zjutraj in dopoldne po kotlinah in nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -2, na Primorskem okoli 0. 

Vreme Arso | Avtor: Arso Arso
Popoldne se bo nekoliko ogrelo, najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 11 °C.

Nato pa bodo v nekaterih krajih po Sloveniji končno videli nekaj snežink. V noči na četrtek bo oblačno, ponekod bodo kratkotrajne padavine, deloma plohe, lahko tudi snežne.

Te ne bodo trajale dolgo - že v četrtek se bo čez dan delno zjasnilo. 

Tudi v petek bo na vzhodu delno jasno, drugod pretežno oblačno in večinoma suho. Zapihal bo jugozahodni veter.

Kakšno vreme nas čaka za konec tedna?

Kot napovedujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje, bo od petka do nedelje nad severno polovico Evrope globoko ciklonsko območje, naši kraji pa bodo pod vplivom toplega in postopno vse bolj vlažnega jugozahodnika. Na zahodu bo tako več oblačnosti, na vzhodu pa predvidoma dokaj sončno vreme, marsikje po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. V nedeljo se bo povsod pooblačilo, na Primorskem in Notranjskem bo deževalo.

V ponedeljek pa nas bo dosegla vremenska fronta, nad severnim Sredozemljem bo predvidoma nastalo ciklonsko območje. Oblačno bo s padavinami, meja sneženja bo predvidoma nizka. Nato bodo naši kraji znova pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo vztrajalo nad zahodnim Sredozemljem, pišejo vremenoslovci.

V torek in sredo bo tako ob jugozahodniku znova več sonca na vzhodu, v zahodni Sloveniji pa bo oblačno.

Napoved Arso | Avtor: Arso Arso
dezurni@styria-media.si

trajekt Hrvaška Hrvaška Svet Huda ura: trajekti obstali, omejitve na mostovih! Mraz Slovenija Srednjeročna napoved: Konec meseca možen velik preobrat
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.