Svet
22100 ogledov

Huda ura: trajekti obstali, omejitve na mostovih!

trajekt Hrvaška Epa
Hrvaško obalo je zajelo slabo vreme. Možne poplave.

Na Hrvaškem zaradi slabega vremena danes ne bodo vozili številni trajekti, ladje in katamarani, so sporočili iz Hrvaškega avtokluba (Hak). Iz državnega hidrometeorološkega zavoda so namreč izdali oranžno vremensko opozorilo za območje Gospića in Knina, potencialno nevarno vreme pa napovedujejo tudi za Istro, Kvarner in Dalmacijo.

Hidrometeorološki zavod je za zahodno obalo Istre, Kvarner, Velebit, srednjo in južno Dalmacijo ter območje Reke, Dubrovnika in Splita izdal rumeno opozorilo.

nesreča sneg cesta Slovenija Arso: meja sneženja bo nizka

Iz hrvaškega štaba civilne zaščite so opozorili, da bi območje Gospića in Knina lahko zajele poplave, pihal pa bo tudi močan veter. Možne so tudi prekinitve oskrbe z energijo in vodo.

Na krškem mostu zaradi močnega vetra velja prepoved vožnje za motocikle, kamp prikolice, osebna vozila s prikolico, večnadstropne avtobuse in kombinirana vozila, višja od 1,9 metra.

Zaradi slabše vidljivosti, spolzkih in mokrih cestišč ter močnega vetra so iz Haka pozvali k previdnosti med vožnjo. Vreme na Hrvaškem se bo v torek umirilo in z zahoda postopoma razjasnilo.

Komentarjev 1
  • Avatar NickMason
    NickMason 13:51 09.januar 2023.

    Ja takole je tam od obstoja zemlje,urnebes kot da bo konec sveta,se hitro neha in kot da se ni nič zgodilo,spet lepo vreme

Sorodne novice