Slovenija
3825 ogledov

Vreme: Pred vročinskim valom še en udarec neviht

Oblaki
Danes bo sončno, čeprav povsem brez neviht ne bo šlo.

Kot osveženo vremensko napovedo objavljajo na portalu Neurje.si, bodo popoldne v Avstriji in po italijanskih Alpah začele nastajati krajevne plohe in nevihte, ki se bodo proti večeru pomikale proti severni Sloveniji. Zvečer in v prvem delu noči na četrtek lahko severno in deloma zahodno Slovenijo dosežejo te nevihte iz Avstrije in Italije. Kakšna osamljena nevihta lahko pozno popoldan in zvečer nastane tudi nad hribovitimi predeli južne Slovenije. Možni so lokalni močnejši nalivit in silovitejši nevihtni piš, obstaja tudi manjša verjetnost drobne toče, še navajajo na omenjenem portalu. Na poti v smeri Hrvaške bodo nevihte oslabele in razpadle.

Plohe in nevihte se bodo pri nas pojavljale tudi jutri, dodajajo napoved na Arsu. Po napovedi, objavljeni na njihovi spletni strani, bo v petek delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne bo še nastalo nekaj ploh in neviht. V soboto bo večinoma sončno, popoldne lahko zlasti v gorskem svetu nastane kakšna nevihta.

Od 20. do 25. julija

Naši kraji bodo v šibkem območju visokega zračnega tlaka, v višinah bo pritekal topel in suh zrak.

Ob koncu tedna bo prevladovalo sončno vreme, verjetnost za popoldanske nevihte bo razmeroma majhna, le v nedeljo popoldne ali zvečer bo nekaj več možnosti za kakšno vročinsko nevihto predvsem v gorskem svetu. Tudi v prihodnjem tednu pričakujemo sončno vreme, neviht predvidoma ne bo. Postopno bo bolj vroče, po nižinah bodo najvišje dnevne temperature predvidoma od 32 do 35 stopinj Celzija.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Sonce Slovenija Vremenska napoved: tako kaže do konca julija

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.