Slovenija
11024 ogledov

Vreme: Prihodnji teden peklensko, do takrat pa še vsega. Že danes.

Vročina, Vreme EPA
Vreme letos ne preneha presenečati. Danes popoldne možna toča in močnejši nalivic, prihodnji teden pa nam sledijo peklenski dnevi.

Po prijetnem sredinem jutru nam bo vreme popoldne spet zagodlo. "Popoldne in zvečer bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše v vzhodnih in severnih krajih. Predvsem v severovzhodni Sloveniji bodo nekatere nevihte lahko tudi močnejše," napovedujejo vremenoslovci na Arsu Popoldne bo zapihal veter južnih smeri. Živo srebro se bo danes povzpelo do 29 stopinj Celzija.

Portal neurje.si za popoldne svari pred točo in močnejšimi nalivi ter močnimi sunki vetra.

Jutri bo večinoma sončno vreme, občasno bo več oblačnosti v hribovitih krajih na zahodu. Jutranje temperature bodo od 11 do 17, dnevne od 23 do 28 stopinj Celzija. V petek bo pretežno jasno, pihal bo jugozahodni veter. V soboto bo sprva pretežno jasno, popoldne bodo v notranjosti krajevne plohe ali nevihte.

Napoved do 13. junija

"Nad zahodno Evropo bo vztrajala vremenska motnja, naši kraji pa bodo predvidoma v območju visokega zračnega tlaka. Nad našimi kraji bodo pihali šibki vetrovi. Verjetnost popoldanskih ploh in neviht bo razmeroma majhna," vremensko sliko za prihodnji teden pojasnjujejo na Arsu.

Pričakujejo dokaj sončno in toplo zgodnje poletno vreme. Najvišje dnevne temperature bodo med 25 in 30 stopinj Celzija, v začetku prihodnjega tedna pa se bo še nekoliko ogrelo.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Na portalu neurje.si dodajajo, da nas prihodnji teden čaka prvi vročinski val letošnjega leta. "Prevladovalo bo sončno in vroče vreme z dnevnimi temperaturami preko 30 stopinj. Temperature bi se lahko preko naslednjega tedna ponekod dvignile tudi do okoli 35 stopinj." Hitro se bo dvigovala tudi temperatura morja. 

Sonce Napoved Slovenija Takšno bo vreme v prvi tretjini junija Hrvaška obala Počitnice Svet Vreme: Razširjena napoved za poletje na Hrvaškem

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.