Svet
10807 ogledov

Vreme: Razširjena napoved za poletje na Hrvaškem

Hrvaška obala
Številni Slovenci košček svojega poletja preživijo na Hrvaškem. Tamkajšnji meteorologi so objavili razširjeno napoved za poletno sezono.

Poznani ameriški meteorološki sevis AccuWeather je pred nekaj časa objavil veliko napoved za prihajajoče poletje za vso Evropo. Glede na njihova pričakovanja velik del Evrope čakajo nevarni vročinski valovi, jugovzhodni del Evrope in Balkan pa močne nevihte.

Slednje naj bi veljalo zlasti za območje Dalmacije, pa tudi južnega in delno notranjega dela Hrvaške. Severnemu Jadranu, osrednjemu delu Hrvaške in Slavoniji naj bi pretila daljša obdobja hude vročine.

Accuweatherjeva napoved za poletje Svet AccuWeather je izdal dolgoročno napoved za poletje v Evropi.

Tako napovedujejo hrvaški vremenoslovci

Državni hidrometeorološki zavod Republike Hrvaške je za ameriškimi kolegi danes objavil napoved za poletje; napovedujejo, da bodo prvi dnevi junija toplejši, čeprav vreme še ne bo stabilno.

Nadaljevanje poletja bo glede na napovedi hrvaških meteorologov nadpovprečno vroče. Sredi julija in sredi avgusta so še posebej možna vročinska odstopanja, hrvaški meteorologi ne izključujejo niti več vročinskih valov, torej več nizov, ko bo vročina lahko tako huda, da bo vplivala na zdravje

Sonce Napoved Slovenija Vreme: Končno poletje, kmalu bo 30 stopinj!

Vreme: Resen poziv Arsa - Vročina | Avtor: EPA EPA

Padavin bo manj od povprečja

Glede na pomlad, ki je bila tudi na Hrvaškem bolj deževna od povprečja, sledi poletje, ki bo s padavinami manj radodarno, napovedujejo hrvaški meteorologi. Padavin naj bi bilo letos poleti nekoliko manj od dolgoletnega povprečja.

To pa ne pomeni, še opozarjajo meteorologi, da ne bo krajših deževnih dni in neviht z grmenjem, lokalno bodo možni tudi hudi nalivi. Natančno kje in kdaj naj bi bila deževna obdobja, hrvaški vremenoslovci v napovedi ne navajajo.

Oblaki Srednjeročna napoved Slovenija Vreme v juniju: Vonja po poletju še dolgo ne bo!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.