Slovenija
15790 ogledov

Vreme se ne umirja, prihajajo novi nalivi

dež bralka
Danes se bodo najvišje dnevne temperature povzpele tudi do 23 stopinj Celzija.

"Danes bo v vzhodnih krajih večinoma sončno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše v severozahodni Sloveniji," opisujejo meteorologi na Agenciji RS za okolje (Arso).

Danes bo pihal južni do jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20, ob morju in na vzhodu do 23 stopinj Celzija.

Jutri oranžni dve regiji

Napovedujejo, da se bo ponoči dež na zahodu okrepil in razširil nad vso Slovenijo: "Ponekod bo tudi zagrmelo. Pihal bo južni do jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju okoli 19 stopinj Celzija."

Jutri bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Sprva bo pihal okrepljen jugozahodni veter, ki se bo popoldne obračal na severno do severozahodno smer. Zvečer bodo padavine ponehale. Temperature bodo sredi dneva od 12 do 20 stopinj Celzija, popoldne pa se bo ohladilo.

Opozarjajo, da bo od ponedeljka zvečer do torka sredi dneva na širšem območju Julijskih Alp in njihovega predgorja lahko ponekod padlo več kot 100 litrov dežja na kvadratni meter.

Krajevni nalivi in močni sunki vetra se bodo pojavljali tudi drugod po Sloveniji. Za jutri sta oranžno obarvani severozahodna regija in jugovzhodna regija, ostale so rumene.

V sredo bo več sonca

V sredo bo povečini sončno, po nižinah bo zjutraj marsikje megla, napovedujejo. Popoldne se bo na Primorskem oblačnost povečala.

V četrtek se bo sodeč po obetih k nam od zahoda razširilo obsežno območje nizkega zračnega tlaka s središčem nad Britanskim otočjem: "V petek nas bo prešla prva hladna vremenska fronta, v nedeljo pa še druga. V ponedeljek bo začel zračni tlak počasi naraščati, a bo v višinah še dolina s hladno in nestabilno zračno maso. V torek se bo tudi v višinah nekoliko segrelo in ozračje bo bolj stabilno."

V četrtek se bo oblačnost ponovno povečala, v zahodni Sloveniji bo popoldne začelo deževati. V petek dopoldne bo dež zajel vso Slovenijo in popoldne od zahoda ponehal. Nastajale bodo še krajevne plohe. V soboto bo predvsem na zahodu občasno deževalo, v nedeljo pa spet po vsej Sloveniji. V ponedeljek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami, v torek pa povečini suho. V četrtek bo čez dan večinoma med 15 in 20, od petka dalje pa povečini okoli 15 stopinj Celzija.

Arso

dezurni@styria-media.si

 

Trgovina Nov odpoklic Zdravje Nov odpoklic: "Nesprejemljivo tveganje za zdravje dojenčkov, otrok in odraslih" slovenija ima talent Magazin Tega še nismo doživeli, v šoku celo žiranti! Je šlo za napako ekipe šova?
Komentarjev 5
  • Kmodri 13:07 31.oktober 2023.

    Dokler je deževje brez toče in vetra je vreme še kar v redu!

  • Avatar NickMason
    NickMason 12:40 31.oktober 2023.

    če bi bilo mrzlo ,bi bil sneg in poplav ne bi bilo ,a nazadnje bo tako da bo prišlo suho obdobje pa mraz potem pa snega ne bo

  • bobubob 07:38 31.oktober 2023.

    Bo plebs sploh kdaj upošteval še kaj drugega, razen tistega, kar ponujajo vladna trobila RTV, NOVA24..? Morda kdaj poiskal še drugo, tretje mnenje za 'nenavadne' dogodke ? Ali pa je plebs res že, zabetoniran v neki coni udobja, preložil celotno ...prikaži večno odgovornost za 'dogodke' na nekoga drugega, recimo na Naravo, na politiko.. Očitno je vzgoja brez palice res neučinkovita. Demokracija pač, po riti bomo dobivali vsi, dokler večina ne bo prišla k pameti. https://apps.dtic.mil/sti/citations/ADA333462