Slovenija
10265 ogledov

Vreme: Spet huda ura po Sloveniji, tu je bilo najhuje

Vreme: Tako je klestilo sinoči. Kaj nas čaka danes? Toča
Vreme ne priznaša.

Območja občin Ljubljana, Dol pri Ljubljani, Litija, Moravče ter predvsem Domžale in Trzin je danes nekaj pred 17. uro prizadelo neurje z obilnimi padavinami in vetrom.

Na upravi za zaščito in reševanje so doslej zabeležili 41 dogodkov. Meteorna voda je v 36 primerih poplavljala kleti objektov, v petih primerih pa je šlo za vetrolom.

Posredujejo gasilci lokalnih prostovoljnih gasilskih društev in poklicni domžalski gasilci Domžale. Sanacija posledic je še v teku, so sporočili iz uprave.

Pred tem se je toča pojavljala tudi na Gorenjskem, na spodnji povezavi je posnetek močnejše nevihte s točo v okolici Begunj.

Kaj sledi?

Ponoči bodo padavine povsod ponehale, razjasnilo se bo. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, ob morju okoli 20 stopinj.

Jutri bo sprva deloma sončno, popoldne pa spremenljivo oblačno. V notranjosti se bodo pojavljale nevihte, ki se na severovzhodu lahko nadaljujejo tudi v noč. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31 stopinj Celzija.

V soboto in nedeljo bo spremenljivo oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki se lahko pojavljajo tudi dopoldne. V ponedeljek bo sončno in vroče.

Vreme: Tudi danes vroče, a tudi danes nevihte - Vročina Slovenija Vreme: Krajevno lahko tudi do 40 °C

Napoved do 29. junija

Od ponedeljka dalje se bo nad Alpami in srednjo Evropo zadrževalo območje visokega zračnega tlaka. K nam bo dotekal vse toplejši in dokaj suh zrak.

Prevladovalo bo sončno in vse bolj vroče poletno vreme. Od srede naprej bodo najvišje dnevne temperature po nižinah predvidoma od 30 do 35 stopinj. Od ponedeljka do srede bo na Primorskem pihala šibka burja.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.