Slovenija
8457 ogledov

Vreme: To nas čaka prihodnji teden

Oktobrsko vreme Profimedia
Jutri bo pretežno jasno, popoldne bo oblačnost od zahoda naraščala.

Popoldne bodo manjše plohe

Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo kratkotrajne krajevne plohe, ki bodo verjetnejše v severni in vzhodni Sloveniji. Ponekod bo pihal jugozahodnik, v severovzhodni Sloveniji pa proti večeru severni veter, ponoči na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20 °C, v najnovejši napovedi sporočajo z Agencije RS za okolje ( Arso).

Jutri sprva sončno

Jutri bo pretežno jasno, popoldne bo oblačnost od zahoda naraščala. Čez dan bo ponekod pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem dopoldne šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 7, v krajih z burjo okoli 10, najvišje dnevne od 12 do 16, na Primorskem do 20 °C.

V torek ponekod slana

V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno, več sončnega vremena bo na zahodu. Zjutraj in dopoldne bo ponekod v severni in vzhodni Sloveniji občasno rahlo deževalo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja.

V torek bo pretežno jasno. Zjutraj bo v mraziščih slana. Za sredo in četrtek kaže na oblačno vreme s pogostimi padavinami, ki jih bo več v zahodni polovici Slovenije. Od petka do nedelje bo verjetnost za padavine nekoliko manjša. Postopno bo topleje, v drugi polovici obdobja bodo najvišje dnevne temperature okoli 20 stopinj Celzija.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Opozorilo

V kolikor se v teh dneh odpravljate v visokogorje, Arso opozarja. Že v noči s srede na četrtek je dež v visokogorju prešel v sneg. Tega je sicer zapadlo le malo, a ohladilo se je, podlaga je pomrznila. Jutri se bo prehodno sicer nekoliko ogrelo, ledišče se bo dvignilo malo nad 2500 m nad morjem. "A v senčnih legah bo kljub temu podlaga po vsej verjetnosti ostala pomrznjena," pohodnike in planince svarijo vremenoslovci. V nedeljo bo spet hladneje, ledišče bo predvidoma na okoli 2100 m nadmorske višine. Če boste ob koncu tedna hodili v visokogorje, bodite pripravljeni na take razmere, ki zahtevajo veliko previdnost!

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 8
  • Avatar Annasterra
    Annasterra 01:38 06.oktober 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

  • jmc45218 17:46 05.oktober 2019.

    To je najboljše delo, ki ga Google zdaj plačuje. Prvi mesec sem 3 ure na dan prejel 29.736 dolarjev za delo. Začel sem pred štirimi meseci in takoj domov prinesel vsaj 7835 do 9454 dolarjev na teden. ------- >>>> www.WebWork3.Com

  • jmc45218 17:46 05.oktober 2019.

    To je najboljše delo, ki ga Google zdaj plačuje. Prvi mesec sem 3 ure na dan prejel 29.736 dolarjev za delo. Začel sem pred štirimi meseci in takoj domov prinesel vsaj 7835 do 9454 dolarjev na teden. ------- >>>> www.WebWork3.Com