Slovenija
32006 ogledov

Vreme: To nas čaka v prvih dneh marca

Oblačno vreme
Najprej puščavski prah, nato pa bo deževno.

Bliža se konec meteorološke, v zadnjih dneh pa bodo nad Sredozemljem, Alpami in Balkanom zapihali južni višinski vetrovi in tudi k nam prinašali zrak iznad severne Afrike, napovedujejo na Agenciji RS za okolje, kjer dodajajo, da bo z okrepljenim južnim vetrom proti severu potovalo tudi nekaj puščavskega prahu, kar se dogaja vsako leto vsaj nekajkrat.

"V torek, 27. 2., bo omenjeni prah dosegel območje južne Italije in Tirenskega morja, v sredo, 28. 2., pa ga bo nekaj doseglo tudi širše območje Slovenije. V ozračju nad nami bo prisoten še v četrtek ,29. 2., v petek pa se bo pomaknil še bolj proti severu in dosegel območje Baltika in južne Skandinavije," pojasnjujejo.

Na srečo bo padavin nad Slovenijo v sredo in v četrtek malo, zato bo prah naše kraje večinoma le preletel, na tla pa bo padla le zelo majhna količina drobnih prašnih delcev.

Kakšno pa bodo temperature?

Ponoči bo pretežno oblačno, predvsem na zahodu bodo občasne rahle padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 9 °C.

V torek bo oblačno, napovedujejo vremenoslovci. "Dež se bo čez dan postopno razširil proti vzhodu. Najmanj padavin bo v severovzhodnih krajih. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13, ob morju do 15, v Zgornjesavski dolini okoli 4 °C," pišejo.

Arso napoved | Avtor: Arso Arso

Tudi v sredo bo pretežno oblačno, predvsem na zahodu bo občasno še lahko rahlo deževalo. V četrtek bo oblačno, a povečini suho. Oblačno bo tudi v petek, ko bodo čez dan rahle padavine od juga prehodno zajele večji del države.

Od petka bo nad zahodno Evropo obsežno ciklonsko območje, ki bo ob začetku prihodnjega tedna vplivalo na vreme v večjem delu Evrope. Od torka se bo nad Evropo okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

Začetek meteorološke pomladi bo dokaj klavrn. Od petka do srede bo prevladovalo razmeroma oblačno vreme, z občasnim dežjem, več sonca bo le v vzhodnih krajih. Jutranje temperature bodo okoli 5, najvišje dnevne povečini med 10 in 15 °C.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.