Slovenija
2308 ogledov

Vreme za vikend: Bolj kislo bo, ne veselite se preveč!

Aprilsko vreme
Ponoči se bo pooblačilo in proti jutru bo marsikje že deževalo.

Agencija za okolje za ponoči napoveduje postopno pooblačitev, proti jutru bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji že deževalo. "Ponekod bo tudi ponoči pihal jugozahodnik, ob morju jugo," pišejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, na severozahodu okoli 8 stopinj Celzija."

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, predvsem v zahodnih krajih bo občasno deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 22, na severozahodu okoli 14 stopinj Celzija.

Aprilsko vreme Prognoza Slovenija Srednjeročna napoved: Slabo vreme tudi v prvi polovici junija!

V nedeljo bo večinoma oblačno z občasnim dežjem, nekoliko se bo ohladilo. V noči na ponedeljek bo dež prehodno ponehal, v ponedeljek čez dan pa bo od zahoda spet začelo deževati, v vzhodnih krajih bo dežja malo.

"Nad Balkanom in osrednjim Sredozemljem je šibko območje visokega zračnega tlaka, nad Britanskim otočjem pa je nov ciklon. Vremenska fronta valovi severno od Alp od srednje proti zahodni Evropi," razlagajo pri Arsu. "Z jugozahodnikom k nam v višinah doteka postopno bolj vlažen in nekoliko toplejši zrak."

Od 25. do 30. maja

Razvoj vremena je precej negotov. Naše kraje bo v torek prešla vremenska fronta, za njo se bo nad Alpami zgradilo območje visokega zračnega tlaka in mi bomo na njegovem obrobju vse do konca tedna. Postopno bo dotekal toplejši zrak.

 | Avtor:

V torek bo še deževalo, v sredo pa bo že suho, le na severozahodu bo lahko sprva občasno še rahlo deževalo. Nato bodo padavine manj verjetne. Postopno bo spet nekoliko topleje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.