Slovenija
5798 ogledov

Vremenoslovci opozarjajo: Možni močnejši nalivi s točo

Toča v Ljubljani Bralka
Ob nevihtah bodo možni močnejši nalivi in manjša toča.

"Nad našimi kraji pihajo vetrovi vzhodnih smeri. Nahajamo se v obsežnem območju nižjega zračnega tlaka, ozračje nad našimi kraji je zato nestabilno oz. labilno," pišejo pri vremenskem portalu Neurje.si.

V zahodni Sloveniji ponekod še dežuje, proti severovzhodu pa se je čez dan delno zjasnilo. "Na Štajerskem, Koroškem, Dolenjskem in v Prekmurju se je v zadnjih urah segrelo do okoli 20 stopinj Celzija, nabralo pa se je tudi dovolj energije za razvoj kopastih oblakov, iz katerih bodo v prihodnjih urah nastale plohe in tudi nevihte," napovedujejo pri Neurje.si. "Ob nevihtah bodo ponekod v vzhodni polovici Slovenije lokalno možni močnejši nalivi in manjša toča."

Agencija za okolje za popoldne napoveduje spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami, na vzhodu lahko nastane kakšna nevihta. "Ponekod bo zapihal severovzhodnik," pišejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 15, na vzhodu do 19 stopinj Celzija."

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma plohe. "Ponekod bo pihal severovzhodnik," napovedujejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, na severozahodu okoli 2, najvišje dnevne od 15 do 20 stopinj Celzija."

Postopno se bo ohladilo

Tudi v sredo in četrtek bo večinoma oblačno, občasno bo deževalo. Postopno bo hladneje.

dež luža cesta avto Slovenija Arso: Napovedi je treba spremljati pogosteje

"Nad večjim delom Evrope je območje nizkega zračnega tlaka z več središči," razlagajo pri Arsu. "Oslabljena vremenska motnja se zadržuje nad Balkanom. K nam od jugovzhoda doteka vlažen in nekoliko toplejši zrak."

Modelska vremenska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Nad južno polovico Evrope in nad Sredozemljem bo plitvo ciklonsko območje, v višinah pa več samostojnih jeder hladnega zraka, katerih lega bo dokaj nepredvidljiva. "Ob koncu tedna se bo od zahoda predvidoma prehodno krepilo območje visokega zračnega tlaka," pišejo pri Arsu.

Aprilsko vreme Napoved Slovenija Ne kaže na lepo vreme: Vdori hladnega zraka, meja sneženja se bo spustila

V petek bo vreme spremenljivo, pojavljale se bodo krajevne aprilske plohe. "V soboto bo verjetno vreme bolj stabilno in brez padavin, od nedelje do torka pa bo verjetnost za plohe majhna," še napovedujejo pri Arsu. "Jutranje temperature bodo okoli 5, popoldanske pa do 15 stopinj Celzija."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.