Slovenija
31774 ogledov

Vremenoslovci opozarjajo pred jutrišnjim popoldnevom

Nevihta Ljubljana Bralec
Možne bodo tudi močnejše nevihte, zapihal bo okrepljen severnik.

Vremenoslovci portala Neurje.si opozarjajo na prehod nove vremenske motnje jutri popoldne in zvečer. Ta bo, pišejo, poskrbela za novo nestabilnost pri nas in v naši okolici.

"Proti večeru nas bo namreč iz italijanske in avstrijske strani dosegel nevihtni pas, ki bo hitro prešel celotno državo. Pričakujemo lahko močnejše nalive (zlasti v zahodni polovici ter na jugu) ter močan veter, krajevno pa bo znova možna toča," pravijo in dodajajo, da tudi v nadaljevanju tedna ne pričakujejo kakšnega konkretnega izboljšanja, "kajti kaj kmalu nas bo zopet prešla nova motnja".

Na Agenciji RS za okolje pa napovedujejo, da bo jutri sprva povečini deloma sončno, pihal bo jugozahodnik. "Popoldne se bodo na severu začele pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo zvečer razširile nad vso Slovenijo. Možne bodo tudi močnejše nevihte, zapihal bo okrepljen severnik."

Precej hladno bo, najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 17, ob morju okoli 19, najvišje dnevne na severozahodu okoli 24, drugod od 26 do 31 °C.

Na Arso pravijo, da bodo v noči na sredo padavine ponehale, dopoldne bo še suho, popoldne pa lahko nastane kakšna ploha. V četrtek bo sončno. Zapihal bo jugozahodnik, nekoliko topleje bo. Verjetnost neviht se bo popoldne povečala.

Kaj nas čaka v naslednjih dneh, pa preverite v srednjeročni napovedi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.