Slovenija
31558 ogledov

Vremenski rekordi. Tu je že napoved za začetek marca.

Pomlad Profimedia
Danes po slovenskih krajih preseženi rekordi.

V Sloveniji so danes ob sončnem in toplem vremenu ponekod izmerili rekordno visoko temperaturo zraka za februar. Najtopleje je bilo na Štajerskem, Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju, kjer se je ogrelo do 21 stopinj. Najvišjo temperaturo so zabeležili v Osilnici, 23,2 stopinje, in v Slovenskih Konjicah, 21,3 stopinje Celzija.

V Osilnici in Slovenskih Konjicah je bila enaka temperatura kot 29. februarja leta 1960. Rekordno visoke temperature zraka za februar so izmerili tudi v Iskrbi pri Kočevju, 20,4 stopinje, Babnem Polju 19,2, Davči 18,7, na Kumu 16,7 in Nanosu 12,6 stopinje Celzija, kažejo podatki Agencije RS za okolje.

Rekordno toplo vreme v februarju 🔥 Dosegla nas je zelo topla in suha zračna masa. Danes in v naslednjih dneh vse do...

Posted by ARSO vreme on Tuesday, February 23, 2021

Vremenoslovci pri tem napovedujejo, da bo tudi jutri jasno in čez dan zelo toplo. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21, v krajih z burjo na Primorskem do 24 stopinj Celzija.Tudi v četrtek in petek bo jasno, ponekod na severovzhodu bo zjutraj možna kratkotrajna megla. Čez dan bo še zelo toplo. 

Napoved od 27. februarja do 4. marca 

Vremenska slika kaže, da bo območje visokega zračnega tlaka v soboto prehodno oslabelo, od severa nas bo hitro prešla hladna fronta, dotekal bo hladnejši zrak. Anticiklon se bo v nedeljo ponovno okrepil. Od torka dalje bo k nam spet dotekal nekoliko toplejši zrak.

Na Arsu napoved sklenejo, da bo v soboto in nedeljo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, padavin ne pričakujejo. Hladneje bo, najvišja temperatura bo med 10 in 15 stopinjami. Tudi do prihodnjega petka se bo nadaljevalo suho vreme, od srede dalje bo spet nekoliko topleje.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
Vreme Slovenija "Samo vprašanje časa je, kdaj bo pljusknila proti Sredozemlju"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.