Slovenija
523 ogledov

Vrstni red predsedniških kandidatov na glasovnicah

referendum drugi tir Saša Despot
Na glasovnicah bo prva Suzana Lara Krause, zadnja pa Romana Tomc ...

Državna volilna komisija je želela žreb vrstnega reda predsedniški kandidatov na glasovnicah sprva opraviti že minuli petek, a so ga zamaknili na današnji dan zaradi možnosti pritožbe na vrhovno sodišče.

Možnost pritožbe je nato prav zares izkoristil nesojeni kandidat Aleš Ivan Cepič Ambassador, a ga je Vrhovno sodišče RS razsodilo, da se pritožba zavrne. Njegova pritožba se je sicer nanašala na dopis predsedniku DVK Antonu Gašperju Frantarju z dne 23. septembra, v katerem od predsednika DVK zahteval sklep o predčasni prekinitvi volilnih opravil, saj je menil, da nestrankarski kandidati niso dobili možnosti za ustrezne pravočasne priprave za volilna opravila.

Zastopniki kandidatov, ki se bodo 22. oktobra potegovali za mesto predsednika republike, so tako šele danes izžrebali vrstni red na glasovnicah za volitve. Po opravljenem žrebu naj bi šle glasovnice s predsedniškimi kandidati še danes v tisk. Po besedah direktorja službe Državne volilne komisije Dušana Vučka, ki jih navaja STA, bodo že kmalu začeli pošiljati volilna gradiva v tujino. Skupaj pa bodo natisnili več kot 1,7 milijona glasovnic.

1. Suzana Lara Krause (SLS)
2. Angelca Likovič (Za otroke!)
3. Maja Makovec Brenčič (SMC)
4. Boris Popovič (Slovenija za vedno)
5. Andrej Šiško (Zedinjena Slovenija)
6. Marjan Šarec (Lista Marjana Šarca)
7. Borut Pahor (neodvisni kandidat)
8. Ljudmila Novak (NSi)
9. Romana Tomc (SDS)

Borut Pahor Slovenija Dvajset dni pred volitvami Pahorju kaže tako
Komentarjev 3
  • klincek 17:15 03.oktober 2017.

    Čista devetka.

  • Avatar Leon
    Leon 13:34 03.oktober 2017.

    Vsi od 1..............do 9....... niste vredni da hodite po zemljici slovenski in dihate njen zrak ! Predlagam vam reality show ..............nekje daleč stran od Slovenije .

  • Avatar Džoser
    Džoser 13:34 03.oktober 2017.

    Nobeden ni primeren kandidat(ka),zato ne bodite presenečeni če nihče ne bo dobil dovolj glasov.Kar je tudi prav,ker niso toliko samokritični in po tihem upajo na neko državno službo,sploh pa Likovička.