Slovenija
2719 ogledov

Vsako leto velik naval, letos prosta mesta

Šola v naravi Profimedias
Marsikje so še na voljo prosta mesta.

Vsa prejšnja leta so bila mesta za subvencionirane programe počitniškega varstva "razprodana" v trenutku, potem ko so začeli zbirati prijave, letos pa je nekaj mest še prostih. 

Računalnik Brezplačno Slovenija Velik naval staršev, ob sedmih v nekaj minutah zasedli vsa mesta

Prijave v Ljubljani zbirajo še:

  • Mestna zveza prijateljev mladine, ki izvaja program »Ljubljana – moje mesto!« v Mladinskem domu Jarše,
  • Plesni klub Feniks izvaja »Feniksove poletne počitnice« v svojem plesnem centru na Vodovodni ulici 25,
  • Plesno društvo Libero, ki izvaja program »Plesno poletje« na Šartinski cesti 152,
  • Zasebni zavod - socialno podjetje, Večgeneracijski center IZ RODA V ROD izvaja program »Počitnice za dušo in telo« na Tbilisijski 83a,
  • Zavod Aktivna starost - socialno podjetje izvaja program »Medgeneracijske počitnice - Vseživljenjska aktivnost« v DEOS Centru starejših Trnovo,
  • Smučarsko društvo Novinar pa ima še nekaj prostih mest za otroke iz socialno ogroženih družin, v programu »Aktivne poletne počitnice«, ki ga bodo izvedli na Staničevi ulici 41.

Vsi programi so 9-urni in vključujejo prehrano (kosilo in dve malici). V posamezen program počitniškega varstva je otrok lahko vključen največ dva tedna.

Programi niso namenjeni predšolskim otrokom, ki bodo s 1. 9. 2020 vstopili v 1. razred osnovne šole, temveč otrokom, ki bodo v letošnjem šolskem letu zaključili 1., 2., 3., 4. ali 5. razred osnovne šole in imajo stalno prebivališče v Mestni občini Ljubljana.

Šola v naravi | Avtor: Profimedias Profimedias

Za otroke družin s stalnim prebivališčem v MOL

"Namenjeni tudi otrokom družin, ki nimajo stalnega bivališča v MOL in živijo v študentskih domovih v Ljubljani, vendar le v primeru, da otroci obiskujejo osnovne šole v Ljubljani," navajajo pri MOL. "Ne glede na navedeno ceno programa, imajo vsi izvajalci na voljo mesta za socialno ogrožene otroke, za katere je varstvo v celoti brezplačno."

Otroci v vrtcu Poletno varstvo Slovenija Starši pozor, da ne boste to poletje ostali brez varstva

Glede na letošnje obdobje epidemije koronavirusa si pridružujejo pravico do sprememb ali odpovedi terminov. "Varstvo bomo organizirali v skladu z vsemi navodili in ukrepi NIJZ, vlade in ostalih pristojnih institucij," še navajajo pri MOL. "O morebitnih spremembah vas bomo pravočasno obvestili."

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.