Slovenija
24 ogledov

"Vse je narejeno približno na pol"

(Foto: Živa Zakšek) Žurnal24 main
Avtocesta. Pred uporabnim dovoljenjem še soglasje k tehničnemu.

Trebnje. Trebanjski občinski svet od župana Alojzija Kastelica zahteva, da ne sme dati soglasja k tehničnemu prevzemu avtoceste, dokler ne bodo izpolnjeni vsi sklepi. Te sklepe so sprejeli na zadnji seji in so povzeti po ugotovitvah komisije, ki je spremljala gradnjo avtoceste, je v imenu skupine 13 svetnikov izpostavil trenutni vodja Bojan Rajer.

Od strokovnih služb občine pričakujejo, da bodo pregledali občinske objekte in zbrali konkretne pripombe ljudi, ki so se jim razmere med gradnjo avtoceste poslabšale, nato pa bodo pri tehničnem pregledu te pripombe v zapisniku posredovali upravnemu organu, ki je pristojen za izdajo uporabnega dovoljenja za avtocesto na odseku Pluska–Karteljevo.

Kot je povedal Kastelic, je na tehnični pregled dal negativno mnenje, ker objekti še niso dokončani, veliko težav pa naj bi bilo tudi na sami trasi avtoceste. “Vse je narejeno približno na pol. Upam, da se bo stanje do četrtka, ko naj bi imeli vnovični tehnični pregled, popravilo in da bodo bistveni problemi na sami trasi odstranjeni,” je pojasnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.