Slovenija
16 ogledov

Vse odvisno od proračunskih sredstev

Zaradi povečanega tovornega prometa je državna cesta na Puščavi nevarna za pešce Žurnal24 main
Ceste. Občina želi obvoznico mimo Mokronoga, pločnike na Puščavi in navezavo na nekdanjo hitro cesto.

V Občini Mokronog-Trebelno želijo v veljavnem občinskem prostorskem načrtu že umeščeno obvoznico mimo Mokronoga premakniti nekaj deset metrov zahodneje, da bi pridobili dodatna zemljišča za obrtno in stanovanjsko cono. Na državni cesti skozi Puščavo pa želijo čim prej dobiti pločnike. “Zaradi povečanega tovornega prometa je cesta nevarna za pešce. Občina bi sofinancirala vso projektno dokumentacijo pred izgradnjo,” je izpostavil župan Anton Maver in dodal, da bi radi obdržali tudi navezavo na nekdanjo hitro cesto na Poljanah.

Vse je stvar dogovora
Sprememba poteka obvoznice je stvar dogovora na usklajevalnem sestanku konkretnega projekta, je pojasnil Gregor Ficko, direktor direkcije za ceste. Dejal je, da je študija revitalizacije hitre ceste narejena. Če ta navezava koristi, ni razloga za zaprtje, a jo bo treba varno urediti,” je poudaril. Vse je sicer odvisno od proračunskih sredstev – v Sloveniji je namreč šest tisoč kilometrov državnih cest, od tega jih polovica ne ustreza evropskim standardom, je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.