Slovenija
4737 ogledov

Vučko po 35 letih odpustil sodelavko DVK

Slovenija volitve Epa
Razlog je zelo verjetno dogajanje med pripravami na volitve.

Nina Brkić Mujagić je na Facebooku delila fotografijo priporočenega pisma iz Državne volilne komisije. Na kuverti je zapisano, da gre za izredno odpoved delovnega razmerja. 

Mujagovića je poleg pripisala, da si mora po 35 letih in nevtralni politični drži začeti iskati novo službo. 

Kot poroča portal 24ur.com, gre za uslužbenko, ki ji je vrh DVK z direktorjem Dušanom Vučkom na čelu pripisal nenavadne zaplete v zvezi z glasovnicami. V tisk naj bi dvakrat poslala napačne logotipe strank na glasovnicah, tako so morali začasno ustaviti tiskanje in dvakrat uničevati več sto tisoč že natisnjenih glasovnic. Posledično je prišlo tudi do zamud pri pošiljanju glasovnic v tujino. 

volitve Slovenija volišče Predvolilna zmeda Slovenija Volivcem poslali publikacije z napačnim seznamom kandidatov

Mujagovićeva naj bi kasneje odšla na bolniško in zaprosila za premestitev v eno od enot ministrstva za digitalizacijo, ki ga vodi Mark Boris Andrijančič. Ko pa je prišla zgodba v medije, je minister premestitev preklical.

Slovenija volitve DVK potrdila Slovenija V računalniškem programu za razdeljevanje mandatov je bila napaka

V manj kot treh urah naredil delo "nekaj sto ljudi"

Vodstvo DVK je v zadnjih dneh pod velikim pritiskom ne le zaradi težav pri pripravi na volitve, temveč tudi glede preštevanja glasov in deljenja mandatov, tako da so v zadnjem hipu izvolitev v DZ pripisali nekaterim drugim poslancem. Za napako je vodstvo "obtožilo" napake v računalniškem programu. 

Ustavni pravnik Jurij Toplak pa je nato postavil na laž besede predsednika DVK Petra Goloba, ki je izjavil, da bi za ročni izračun mandatov na DVK potrebovali ''nekaj sto ljudi in mesecev''. Pravnik Toplak je mandate izračunal sam prej kot v treh urah in se pri tem posnel s kamero.

Novice: Ustavni pravnik ročno izračunal razdelitev mandatov Video Slovenija Ustavni pravnik ročno izračunal razdelitev mandatov

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 09:38 14.maj 2022.

    lepo, zakaj so ji pa poslai pošto z podpisom in itd itd, če bi ji lahko kar dopisnico. bi bilo cenejš precej. saj je itak pol slovenije prebralo, zakaj se gre ? je pa žalostno da gospa joka in sprašuje ...prikaži več kje je kakšna služba ?