Slovenija
110 ogledov

Wikipedija: "Zvera mučijo vetrovi"

Zver Wikipedia Žurnal24 main
Prah se po prvem krogu predsedniških volitev ni polegel niti na Wikipediji, spletni enciklopediji, kjer si je nekdo privoščil poraženca in kandidata SDS Milana Zvera.

"Leta 2012 s podporo koalicijskih strank SDS in Nove Slovenije kandidira na predsedniških volitvah. Na volitvah 11. oktobra 2012 je bil prepričljivo zadnji. Izid je povsem logičen, če pomislimo, da so Zver in njegovi podporniki skrajneži desne ultraklerikalne provenience. Milan Zver ima tudi zdravstvene težave, ker ga mučijo vetrovi, ki so posledica uživanja preobilnih obrokov po zatohlem smredečega postnega ričeta", je bilo pod Politično delovanje na Wikipediji zapisano na portretu Milana Zvera.

"Vandalizem"

Zapis se je na Wikipediji pojavil včeraj okoli 23. ure in ni več viden. Kot nam je pojasnil predstavnik za stike z javnostjo skupnosti slovenski wikipedistov, Jernej Polajnar, takšni vrsti urejanja rečemo „vandalizem“ in je po besedah Polajnarja ponavadi hitro razveljavljen, saj urejevalci redno spremljajo dogajanje preko seznama vseh sprememb. „V tem primeru smo ga žal zaradi pozne ure spregledali in je bil razveljavljen ele, ko je eden od urejevalcev prebral vaš članek,“ pravi Polajnar.

Sicer pa lahko članke na Wikipediji ureja kdorkoli. Kot je pojasnil Polajnar, je bistvo Wikipedije ravno v tem, da je lahko obiskovalec hkrati tudi avtor in urednik. Neprimeren zapis bi torej lahko odstranil kdorkoli.

„Kasneje je enako neokusnost v biografijo znova dodal še nekdo drug, kar
je bilo odstranjeno v treh minutah. Vandaliziranje biografij živečih
oseb sicer jemljemo še posebej resno in ker je šlo v tem primeru za
izrazito žaljivo vsebino, smo redakcijo v zgodovini skrili, tako da jo
lahko vidimo samo administratorji,“ zaključuje Polajnar.

Komentarjev 10
  • sintesi 23:18 13.november 2012.

    kaj zver ima naziv dr.????? KDAJ BO TA REKTOR LJUBLANSKE UNIVERZE PEJOVNIK PRIČEL Z RAČUNALNIŠKIM PREVERJANJE DIPLMSKIH NALOG KAR JE OBLJUBIL KO SO PREVERJALI AMBROŽIČEV MAGISTRIJ??????????????????

  • dragec 14:24 13.november 2012.

    Ubogi Lavdan - vem, kako ti je brez Milančeta.

  • tralala 11:18 13.november 2012.

    mph, za prepoznavanje humorja je potrebno imeti določeno stopnjo inteligence. Torej? Če je zgornji osebek volilec SDSa (kar evidentno je), je jasno, čemu ne razume :)