Slovenija
32 ogledov

Z menjavo interneta do 145€ prihranka

Menjava interneta prinaša prihranke (Foto: © Xuejun li - Fotolia.com) Žurnal24 main
Ste vedeli, da lahko pri menjavi internetnega ponudnika tudi znatno prihranite?

Prihranki se ne nanašajo le na osnovno naročnino, ampak so 'skriti' pri posameznih storitvah telefonije in televizije.

Mesečna naročnina – prihranite tudi do 145€

Menjava internetnega ponudnika se splača, posebno, kadar se odločate za nakup novega paketa.  Večje prihranke prinašajo tako imenovani  »Trojčki«. Priporočamo vam, da se najprej odločite kakšna internetna hitrost je za vas najbolj optimalna, koliko TV-programov želite spremljati in kakšno vrsto telefonskih pogovorov opravljate. Nato izberite ponudnika, ki omogoča popust na redno mesečno naročnino. Ko primerjate vse ponudbe, kaj hitro ugotovite kateri ponudnik vam ponuja največje prihranke. Pri Amisu lahko namreč prihranite tudi do 145€. 

Kje vse še »skrivajo« dodatni bonusi? Poiščite jih!

Preverite, če internetni paket vključuje brezplačno uporabo sodobnega protivirusnega sistema. Pri naročilu telefonije preverite tudi kolikšna je višina mesečne naročnine, in ali ta že vključuje npr. 120 ali 700 minut brezplačnih pogovorov ter za katera omrežja veljajo ti brezplačni pogovori. Največ prihranka prinašajo tisti paketi, pri katerih lahko brezplačno kličete v vsa slovenska fiksna omrežja, 24ur na dan.

Prihranki pri naročilu televizije

Poleg višine, ki ste jo pripravljeni odšteti za TV-programe, preverite ceno  t.i. storitev-na-zahtevo (VOD). Ponudnik naj vam omogoči tudi brezplačno gledanje HBO programov za nekaj mesecev. Skrbno preverite, kaj vse si lahko ogledate z vedno bolj nepogrešljivimi  funkcijami »Časovni preskok«. Te naj omogočajo ogled zamujenih TV oddaj tudi za dva dni nazaj. Pri Amisu lahko te napredne funkcije uporabljate tri mesece brezplačno.

Brez stroškov za digitalni TV-vmesnik in internet opremo

Ne pustite se zavesti z dodatnim plačevanjem za osnovno opremo, zato naj bo zmogljivi digitalni TV-vmesnik oz. 'box' že brezplačno vključen v osnovni TV-opremi. Le pri nekaterih ponudnikih se vam kljub brezplačni osnovni opremi ni potrebno pogodbeno časovno vezati, zato je vaša odločitev toliko lažja.

Šest nasvetov za menjavo interneta: 

          1. Ne bojte se preklopiti. Menjava ponudnika je hitra in enostavna.  Pomembno je, da se prepričate kdo izmed ponudnikov na trgu vam omogoča, da internetna povezava med preklopom ne bo prekinjena.

          2. Ne zapravljajte denarja za nakup osnovne opreme. Na Amisu so vam na voljo naročniški paketi kjer brezplačno prejmete vso osnovno opremo za priklop interneta in digitalne televizije.

          3. Ponudnik naj uredi vse postopke za prehod, med operaterji.  Vse skrbi prepustite ponudniku. Ta bo izvedel vse dogovore za prehod z vašim obstoječim ponudnikom.

          4. Pomembno je vedeti – časovne vezave niso edina opcija. Kot primer vam lahko navedemo naročniške pakete Amis, kjer vse storitve televizije, interneta in telefonije lahko naročite in uporabljate brez kakršne koli pogodbene časovne vezave.

          5. Obstoječo telefonsko številko lahko obdržite in jo pri nekaterih ponudnikih prenesete brez dodatnih stroškov.

          6.  Nadvse koristno – samo pri Amisu lahko gledate televizijske oddaje,  ki ste jih zamudili

Ste vedeli zakaj 90 odstotkov naročnikov AmisTV 2.0 uporablja ukaze »Časovni preskok«? Ker je fino in preprosto! Zakaj bi se obremenjevali kdaj bo na sporedu TV dnevnik? Ali pa celo zamudili razočarane gospodinje. Brez panike, s »Časovnim preskokom« si jih lahko ogledate kar za 2 dni nazaj.