Slovenija
50 ogledov

Z nožem do smrti zabodel tasta

Umor v Trnovcih
1/4
Fotosmedia
K dajanju naj bi ga spodbudila kombinacija alkohola in tablet.

Osumljenec, 32-letni moški je bil prijet po 23.30 uri, le dobro uro potem, ko je na dvorišču stanovanjske hiše v Trnovcih, občina Sveti Tomaž, z nožem zabodel svojega 55-letnega tasta. Slednji je na kraju, zaradi povzročenih poškodb, umrl.

Izsledili so ga v gostilni

Osumljenec je s kraja dejanja pobegnil, vendar so ga policisti nekaj po 23.30 uri izsledili in prijeli v gostinskem lokalu v Gomili pri Senčaku.

Spletni portal 24ur.com poroča, da naj bi se storilec že večkrat zdravil na psihiatrični kliniki, k dejanju pa naj bi ga spodbudila kombinacija tablet in alkohola.

Kriv alkohol?

Po neuradnih podatkih naj bi bil storilec že večkrat zdravljen na psihiatrični kliniki, sicer pa naj bi bil oče 10-letnega otroka. Dejanje naj bi spodbudila kombinacija tablet in alkohola.

Dopoldne naj bi skupaj s tastom še delal in kosil, popoldne pa je odšel v gostilno, kjer naj bi si privoščil tudi alkohol.

Grozi mu do 15 let

Kraj kaznivega dejanja so si ogledali mariborskki kriminalisti v sodelovanju s policisti iz Ormoža. Ogled je vodila dežurna preiskovalna sodnica iz Ptuja, prisotna pa je bla tudi dežurna okrožna državna tožilka. Moški je osumljen uboja, za kar je zagrožena kazen od pet do 15 let zapora.

Komentarjev 4
  • privat 08:37 07.julij 2013.

    vidiš..zapestnica bi bila nekaj novega v boju z kriminalom. Kraje bi se prepolovile!

  • mph 17:50 06.julij 2013.

    Upam, da se zavedaš nesmisla tega, kar si napisal? Psihiater predpiše delujoča zdravila, po tvojem pa bi moral zdaj 24 ur na dan hodit za pacientom in preverjat, če jih jemlje in če slučajno ne vzame alkohola zraven? Ne, kriv ...prikaži več je MORILEC in prav nihče drug. Se pa strinjam, da imamo bedaste zakone. Psihiatrični bolniki bi morali imeti obvezo rednih kontrol, sicer jih poišče policija in zapre. Tega zdaj ni. Pa imamo bedo od zakona o "prepovedi približevanja". Taka "prepoved" je v posmeh zakonom, če ni istočasno zakona, da bi tak imel nesnemljivo elektronsko zapestnico ali kaj takega in ki bi nekomu bilo naloženo, da redno takega nadzira in podobno.

  • dd 16:27 06.julij 2013.

    No za ta umor so pa krivi tudi zdravniki, ki pacienta niso pravilno in ustrezno zdravili. Pri primerni dozi tablet, se to nikakor ne bi zgodilo, pa četudi bi bil alkohol vmes!!!Škoda, ker se taki primeri v Slo ...prikaži več ponavljajo, zdravnikov pa vseeno ne preganjajo!!