Slovenija
19 ogledov

Z ventilom ne prihranijo

Radiator Shutterstock
Ogrevanje. Pri Kenogu fiksnih stroškov kar tri četrtine, se hudujejo stanovalci.

“V upravi Mestne občine Nova Gorica smo prejeli podpise občanov in pripombe v zvezi s Kenogom. Od vodstva družbe bomo zahtevali pojasnila na očitke. Ko jih bomo prejeli, se bomo odločili, ali bomo sprožili revizijo,” napovedujejo na novogoriški občini. Več kot 600 prebivalcev je nezadovoljnih s storitvami oziroma cenami ogrevanja, ki jim jih zaračunava to podjetje v občinski lasti. Menijo namreč, da so cene oderuške in neupravičene.

Tri četrt stroškov fiksnih

Razburja jih predvsem, ker naj bi fiksni stroški daljinskega ogrevanja dosegali več kot 70-odstotni delež. “Konkretno za naš stanovanjski blok je za prejšnjo ogrevalno sezono strošek porabljene energije znašal 12.228 evrov, fiksni stroški pa so bili 9.374 evrov,” nam je povedal eden od nezadovoljnih stanovalcev.

Pojasnila o fiksnih stroških so v prejšnjih dveh letih zahtevali občani iz posameznih blokov, vendar odgovorov na vprašanji, kaj ti stroški predstavljajo in kaj se z njimi pokriva, nikoli niso dobili, trdijo. Zato zahtevajo analizo postavke stroškov fiksnega ogrevanja in dokazilo upravičenosti obračunanega stroška. Ko so primerjali bilance Kenoga in nekaterih drugih podobnih podjetij v državi, so ugotovili močna odstopanja, zato zahtevajo tudi revizijo poslovanja podjetja. Premoženjsko stanje zaposlenih ni primerljivo z njihovimi dohodki, so še prepričani občani.

Komentarjev 7
  • suzana.kos 16:23 21.oktober 2012.

    nak, tega se pa ne da...vsi stanovalci se morajo strinjati, da se odpovedo storitvam in podjetje, ki skrbi za ogrevanje, mora to dovoliti... če ne plačajo računov - jih lahko rubijo...žal je pri nas takšna ureditev, da nima izbire, če ...prikaži več se vseliš v stanovanje s centralno kurjavo, jo moraš plačevati, tudi, če je ne želiš

  • Stolp 15:50 21.oktober 2012.

    Kaj je zdaj to, ne da soglasja? Saj so oni odjemalci in morajo oni dati soglasje da jih ogrevajo! Ne more en meni vsiliti neko storitev.Enostavno naj se zmenijo in vsi nehajo plačevati pa bo firma hitro začela tenko piskati!

  • suzana.kos 10:36 21.oktober 2012.

    problem je, da se storitvam Kenoga ne morejo odpovedati, ker jim ta mora dati soglasje za to!!!!!! in če zaprejo radiatorje, bodo v vsaem primeru plačevali 70 odstotkov cene...sramota, Arčon, dej stopi na stran tistih, ki so te volili!